B&B Vol Liefde: Geen party animal én geen rijbewijs? Dan naar huis!
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: Geen party animal én geen rijbewijs? Dan naar huis!

Geschreven door Natasja Landman

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

Nadat we afgelopen december kennis hadden gemaakt met elf B&B eigenaren is het nu eindelijk tijd voor het seizoen om te starten. Helaas worden er maar acht eigenaren echt gevolgd en dat houdt helaas in dat we Roland, Henriette en Suzanne niet zullen volgen. Van Roland ben ik niet verbaast dat we hem niet gaan volgen. Hij vergeleek in de voorstelaflevering vrouwen met auto’s, hij was al drie keer getrouwd geweest en zocht nu een goede en mooie “auto” waar hij lang mee zou gaan doen. Hij is zelf 57, maar zocht iemand die maximaal 45 jaar oud is. En naast deze uitspraken had hij ook nog een heel primitief verblijf. Ik ben dus niet verbaast hierover.

Henriette uit Italië zullen we ook niet gaan volgen. Van Henriette had ik het niet echt verwacht dat zij niet gevolgd zou gaan worden. Het was een ondernemende vrouw en daarom werkt het niet met Italiaanse mannen die volgens haar toch liever geen zelfstandige vrouw zoeken. Helaas, ik hoop dat ze wel de liefde nog gaat vinden.

De laatste die niet zal worden gevolgd is Suzanne uit Frankrijk. En daarvan vind ik het wel echt jammer dat we haar niet gaan volgen, maar ben ik niet verrast. Suzanne heeft een naturistencamping en deze runt zij samen met haar ex, zus en zwager. Haar ex, zus en zwager runnen de camping en Suzanne is de baas van de keuken. Volgens haar gaat dit allemaal heel gemoedelijk, maar ik kan mij ook wel wat drama voorstellen als daar een nieuwe man tussenkomt. Ik hou persoonlijk wel van een beetje drama, dus ik vind dit wel jammer. Maar misschien voelde de mannen zich toch niet zo zeker om zich aan te melden voor iemand met een naturistencamping.

Laten we ons nu dan maar focussen op de acht eigenaren die we wel volgen, allereerst kom ik even terug op wat ik tijdens de voorstelaflevering over ze heb gezegd. Daarna over wat ze de eerste week hebben meegemaakt en wat mijn mening daarover is en hoe ik denk dat het verder zal verlopen. 

Albert (63 jaar oud) uit Spanje

De nieuwe Martien Meiland noemde ik hem na de voorstelaflevering. Ik voorspelde toen dat het geen makkelijke man zou zijn om mee samen te zijn. Dat moet de komende weken nog blijken, want helaas zat Albert niet in de eerste week. Hij zat wel in het voorstukje voor maandag en ik ben heel erg benieuwd!

Anja (70 jaar oud) uit Frankrijk

Een energieke, opgewekte vrouw die op zoek is naar een ondeugende man met humor. Ik hoopte heel erg dat ze een leuke man zou vinden, maar was een beetje bang voor oude rustige mannen die willen genieten van hun pensioen in Frankrijk.

Samen met haar beste vriendin heeft Anja wat leuke mannen uitgekozen. De eerste is Joop (74 jaar oud). Joop geeft aan dat Anja geen moment uit zijn gedachte is geweest nadat hij het filmpje had gezien. Anja vindt dat lastig, hij heeft haar vijf minuten gezien dus hoe is dat mogelijk? Ik kan hier maar één ding op zeggen: dat wordt niks. Toch was ze wel verrast met zijn verschijning. Hij komt wat jonger over dan ze tijdens het voorstelfilmpje had gedacht. Joop is ervan overtuigd dat hij haar hart kan veroveren, ergens vind ik het ook wel weer een beetje zielig, maar ook oh zo wanhopig.

Het hart van Anja kan hij in ieder geval niet veroveren met zijn koffiesmaak. Als Anja hem de volgende ochtend koffie aanbiedt weigert hij dat. Hij wil wel koffie, maar hij had gezien dat zij filterkoffie heeft en dat drinkt hij niet. Hij heeft daarom zijn eigen koffieapparaat meegenomen. Hij wil die pontificaal bij haar in de keuken zetten, maar dat wordt geweigerd. Hij mag zijn eigen machine gebruiken, maar wel op zijn kamer. Het voelt een beetje als een moeder-zoon relatie nu Anja hem zo vertelt wat hij wel en niet mag doen. Zij vindt het allemaal maar raar, hij heeft de koffie niet eens geprobeerd. Nu moet ik toegeven dat ik genoeg mensen ken die op vakantie een eigen koffie apparaat meenemen, maar dat is meestal als je in een huisje zit en niet in een hotel of een B&B. Verder heeft Anja een paar klusjes bedacht die ze dan samen met de mannen zou kunnen doen. Voor haar en Joop heeft ze een klusje bedacht om de bomen te gaan snoeien.

Ik kreeg gelijk al flashbacks naar het vorige seizoen bij Petri, maar gelukkig ging dit nu samen en in overleg. Of nou ja in overleg. Anja zei lekker fel wat zij overal van vindt en hoe Joop het volgens haar zou moeten doen. Joop zelf noemt het direct, ik noem het eerder onaardig. Maar Joop ziet alles volgens mij een beetje door een roze bril. Anja ziet nu Joop meer op zijn gemak is steeds meer het jongensachtige terugkomen en dat vindt ze wel erg leuk. Ik voorspel dat Joop volgende week naar huis gaat. Dan komt er misschien een man die wat minder hard van stapel loopt en die Anja dan wat mysterieuzer vindt en dan moet Joop gaan. Sowieso voorspel ik dat het helemaal niets gaat worden met Joop en misschien wel met helemaal niemand.

Arno (46 jaar oud) uit Frankrijk

Arno heeft pas 1 jaar de B&B en is op zoek naar een leuke man. Ik was benieuwd of er wel leuke mannen zouden schrijven, maar blijkbaar toch genoeg. Helaas hebben we ook nog niets van Arno gezien. Hopelijk komt daar volgende week ook verandering in.  

Iris (57 jaar oud) uit Griekenland

Ze leeft heel erg haar eigen Mamma Mia sprookje en is op zoek naar een actieve leuke man. Ik was benieuwd of ze dat ook gaat vinden en niet zoals in vorige seizoenen toch de wat oudere gepensioneerde mannen.

Samen met haar beste vriend kijkt Iris naar de aanmeldingen. Ze vindt het spannend dat er nu iemand voor haar komt en niet voor de omgeving/vakantie. Ze is op zoek naar een vrolijk iemand. De eerste man die bij haar aankomt is René (62 jaar oud), hij komt aan op een hele grauwe grijze dag, maar alles vindt hij er er mooi uitzien en dan vooral Iris. Hij goochelt en wil dat doen op ongemakkelijke momenten, ik heb maar één woord: WAUW. Maar ergens ben ik toch ook wel weer benieuwd naar zijn goochelkunsten.

Na de eerste nacht heeft Iris nagedacht en ze zoekt toch meer een party animal dan dat René is. Ze denkt niet dat hij de man voor haar is. Gister leek ze nog best positief, maar dat is echt snel omgeslagen. Ik denk ook niet dat hij de man voor haar is, maar niet perse omdat hij geen party animal is. Ik zie haar ook (nog) niet als party animal. Hij ziet haar in ieder geval anders, hij merkt wel dat hij minder aandacht krijgt, maar zij is ook erg druk. Ik denk persoonlijk dat ze niet alleen druk is, maar ook niet geïnteresseerd en daarom wat minder aandacht voor hem heeft. Alleen vind ik dan wel dat ze dat gelijk had moeten zeggen.

Haar beste vriendin Sandra komt ook nog aan en ze gaan met zijn drieën naar het stadje. Van René had dit niet gehoeven, hij heeft liever wat alleen tijd met Iris en dat begrijp ik. Tijdens de lunch valt het gesprek op drank. René geeft aan niet te drinken, maar heeft een wijntje gekregen. Uit beleefdheid gaat hij het toch opdrinken terwijl hij het helemaal niet lekker vindt. Iris vindt dat jammer, hij moet bij zijn principes blijven en niet veranderen voor haar. Om nog een beetje indruk op haar te maken verteld hij over het goochelen en hij wil het haar laten zien. Hier is ze wel benieuwd naar, zeker omdat hij er zo enthousiast over is.

Maar ineens slaat de sfeer compleet om. René geeft aan dat hij geen rijbewijs heeft en dat vindt Iris echt een hele grote afknapper. Ze woont in een regio waar je alles met de auto moet doen. Zonder auto kun je daar niet leven, ze weet niet hoe hij zich dat dan had voorgesteld. Hij zegt nog iets over een scooter, maar dat kapt ze gelijk af. Met de scooter zou ze het daar niet aanraden. Uiteindelijk is dus de conclusie dat het niet hebben van een rijbewijs te erg is en René maar naar huis moet gaan. Ergens snap ik het wel, zij wil ook niet straks degene zijn die hem moet rondrijden altijd. En als het druk is in de B&B kan zij niet zomaar weg. Hij kan dan ook niet weg, want hij kan zelf nergens heen. Alleen als ze hem echt leuk had gevonden dan hadden ze er wel een weg in gevonden. Nu is het wel snel afgekapt en voor haar een mooi punt om te zeggen het ligt aan het niet hebben van een rijbewijs, terwijl ze ook nog andere dingen aan hem geen match vond. Ik ben benieuwd of er nog wel een party animal gaat komen waar Iris helemaal van weg is. De mannen die ik op haar voorstelfilmpjes zag leken mij allemaal geen party animals, maar we gaan het zien. Ik vraag mij ook af of we nog iets van René gaan zien? Want het was wel een heel abrupt einde.

Mike (35 jaar oud) uit Spanje

Ja, het was voor mij geen verrassing dat Mike genoeg aanmeldingen zou krijgen. Een 35 jarige “surf dude” die op zoek is naar een leuke, sportieve vrouw die gek is op dieren. Dat moet te doen zijn. Wel is hij op zoek naar een Nederlandse vrouw, omdat hij hoopt dat die minder zeuren dan Spaanse vrouwen. Dat vraag ik mij af, maar we gaan het zien.

Samen met zijn nichtje gaat hij door zijn vele aanmeldingen heen. Hij kiest voor enthousiaste en vrolijke meiden die niet te dominant overkomen. Nadat hij tevreden is met de meiden die hij heeft gekozen geeft zijn nicht aan dat ze al denkt voor wie hij uiteindelijk zal gaan, maar ze wil het niet prijsgeven. De eerste die bij hem aankomt is Noor (22 jaar oud) een jongedame die in Portugal woont en daar een surfschool runt. Dat zijn genoeg overeenkomsten om het leeftijdsverschil te negeren. Voor Noor en Mike maakt het leeftijdsverschil ook niet uit. Ze is een echte flirt, maar heeft wel tijd nodig voor een echte diepe connectie. We gaan bij Mike best wel snel al door de deelnemers heen want een dag later staat Charlotte (33 jaar oud) al op de stoep. Zij is een privé chef dus dat bevalt Mike wel.

Bij het eerste ontbijt samen met Charlotte begint Noor gelijk lastige vragen te stellen aan Mike. Ze vraagt zich af hoe hij het voor zich ziet als straks de drukke periode begint en hij dan misschien wel net een nieuwe liefde heeft. Is daar dan wel tijd voor? Charlotte vond het een erg heftig gesprek zo vroeg in de ochtend. Ergens snap ik wel dat Noor die vragen heeft en wanneer moet ze het dan vragen? Nu zaten ze tenminste even rustig samen aan tafel. Daarna gingen ze gelijk door naar een sportieve activiteit met surfen en motorcrossen. Hierbij was wel gelijk duidelijk dat Noor sportiever is dan Charlotte. Ik vermoed dat dit wel een punt gaat zijn waarop Charlotte naar huis gestuurd gaat worden. Ik denk dat Mike het wel leuker vindt om een sportieve vrouw te hebben.

Charlotte en Mike gaan nog even samen boodschappen doen voor het etentje dat Charlotte die avond gaat maken. Als zij terugkomen wil Noor hem even spreken. Ze geeft aan dat ze meer diepgang nodig heeft en dat ze het fijn zou vinden als hij meer interesse kan tonen en meer vragen misschien kan stellen. Hij vindt het fijn dat ze het aangeeft en hij wil wel zijn best gaan doen. Vervolgens gaan ze met zijn drieën koken en zorgt dat er wel voor dat de sfeer wat beter wordt met zijn alle. Toch wil Mike wel snel een keuze gaan maken. Ik ben benieuwd wel wie hij naar huis gaat sturen. Ik denk eerder Charlotte vanwege het sportieve, maar misschien vindt hij Noor met haar vragen en de vraag naar diepgang ook wel vervelend. Ik vermoed toch dat Charlotte naar huis gaat als eerste, maar dat het met Noor ook niets zal worden. Ik denk wel dat hij de liefde gaat vinden met dit programma.

Mirjam (52 jaar oud) uit Zuid-Afrika

Ik was benieuwd of iemand zou schrijven, omdat Zuid-Afrika toch best ver weg is. Maar blijkbaar waren er toch genoeg aanmelding zodat ze mag meedoen. Mirjam is op zoek naar een flexibele man met veel humor.

Samen met haar kok/vriendin kiest ze geschikte mannen uit de aanmeldvideo’s. Ze heeft veel aanmeldingen van mannen die een beetje lijken op sollicitatiegesprekken. Die mannen willen gewoon graag een keer naar Afrika en zien dit als een mooie gratis kans. Ze heeft echt aanmeldingen van mannen over de hele wereld. De eerste die aankomt is Marcel (56 jaar oud) hij woont op Gran Canaria en is daardoor 32 uur onderweg geweest.  Hij hoopt dat ze het waard is en dat snap ik na zo’n lange reis.

Helaas voor hem komt hij niet op het beste moment aan. Ze is volledig volgeboekt waardoor er alleen een hutje voor hem beschikbaar is. Is er op het moment ook geen stroom dus de airco in zijn hut werkt niet, hij mag absoluut niet alleen naar buiten vanwege de dieren en hij heeft geen stromend water dus kan ook niet zich even opfrissen na de lange reis. Welkom in Afrika Marcel, ik hoop dat deze eerste avond niet voorspeld hoe de rest van je avontuur zal verlopen. Op dit moment denk ik wel dat Mirjam echt een man wil en zich er voor open gaat stellen. Ze lijkt het allemaal wel heel spannend te vinden en dat is het natuurlijk ook. Ook zal ze een goede mix moeten vinden tussen haar drukke werk en aandacht geven aan de mannen. Daar ben ik nog wel erg benieuwd naar hoe ze dat zal gaan doen, maar als dat haar lukt denk ik wel dat ze de liefde zou kunnen gaan vinden.

Robert Jan (57 jaar oud) uit Schotland

Een traditionele man die zichzelf omschrijft als oude kakker. Ik zeg het heel eerlijk, ik had niet verwacht dat er voldoende vrouwen zouden schrijven. Hij zoekt ook een traditionele vrouw en ik had niet zo snel verwacht dat die naar Schotland zouden willen emigreren. Maar blijkbaar heb ik het toch verkeerd ingeschat.

Samen met zijn dochter zoekt hij de vrouwen uit die zich hebben aangemeld. De eerste kandidate is Els (58 jaar oud) ze vindt zichzelf te jong en leuk om alleen te zijn. Ze is een oud stewardess en dat merk je aan alles. Gelijk bij de eerste kennismaking vindt ze hem al heel leuk, ze geeft aan dat ze gaat giechelen als ze zenuwachtig is en dat blijkt want ze doet niet anders de eerste paar uur. Als eerste uitje gaan ze samen op pad om even te wandelen. Hij is op zoek naar iemand waar hij zo weinig mogelijk irritaties aan heeft. Dat snap ik, dat is wel fijn als je partner geen irritaties opwekt. Hij hanteert de theorie meisjes plagen kusjes vragen, maar dat lijkt nog niet echt te lukken. Er worden tijdens de wandeling nog geen kusjes uitgedeeld.

Zij loopt wel hard van stapel, want ze wil al snel wat duidelijkheid van hem. Zij vindt hem wel echt leuk en hij is ook positief over haar. Ik denk dat dit best nog wel eens wat zou kunnen worden. Ze heeft gelijk al een goede vuurdoop want het blijkt zijn verjaardag weekend te zijn waar ook mensen voor zullen komen. Zij vindt het helemaal leuk om iedereen te ontmoeten en ze lijkt ook goed in de smaak te vallen. Tijdens het etentje wordt het ineens een beetje ongemakkelijk als er een nieuwe vrouw voor de deur staat. Annemarie (53 jaar oud) wordt gelijk in het diepe gegooid. Niet alleen ziet ze Robert Jan voor het eerst, maar ze valt gelijk midden in een etentje voor zijn verjaardag. Waar ze niet alleen nog met Els, maar ook met onder andere zijn dochter en schoonzoon wordt geconfronteerd. Ze vindt het heel erg heftig en dat snap ik volledig. Toch lijkt ze zich er wel goed doorheen te slaan.

Ik ben heel erg benieuwd hoe dit verder gaat lopen. Els geeft aan dat ze beide een kans verdienen dus zij Annemarie ook een kans wil geven om een connectie op te bouwen. Maar ik zie Els er wel voor aan dat ze de show gaat proberen te stelen. Ik vind Robert Jan ook zo op het eerste gezicht wel meer bij Els passen dan bij Annemarie, maar misschien gaat dat nog veranderen. Annemarie moet ook nog even uit haar schulp komen. Wel denk ik dat Robert Jan de liefde zal vinden tijdens dit programma. Hij lijkt er wel helemaal voor open te staan.

Thijz (64 jaar oud) uit Frankrijk

Hij runt een kleine rustige camping, waar iedereen tot rust kan komen. Hij is op zoek naar gezelligheid, iemand die hem een kopje koffie aanbiedt. Ik was verbaasd dat er genoeg vrouwen voor hem hadden geschreven, maar ik ben ook wel heel benieuwd hoe het gaat lopen.

Hij zoekt iemand met al haar tanden nog, want Franse vrouwen boven een bepaalde leeftijd missen vaak tanden. Samen met een goede vriend kiest hij de vrouwen uit die mogen langskomen. Ammarie (60 jaar oud) is de eerste vrouw en het is gelijk al soort van een bekende. Ze is de zus van Paul, die vorig jaar zich voor Debbie had aangemeld. En ik vind dat je het ook wel echt ziet in hoe ze praat en doet. Ze komt in haar eigen camper en dat vind ik wel slim. Dan heb je toch je eigen spulletjes en sleep je niet alleen met een eigen koffiezetapparaat, zoals bij Anja.

Het lijkt wel heel goed te klikken tussen Ammarie en Thijz, ze staan vroeg op om naar de markt te gaan en ze gaan gezellig samen wandelen. Ze voelt zich goed daar dus ze besluit al snel haar voortent van de camper op te zetten. Dat doet ze altijd pas als ze zich ergens goed voelt. Als ze hem een cadeau geeft bedankt hij haar met een kus op de mond. Dat vind ik altijd zo snel, maar goed ze leken er beide tevreden mee te zijn.

Al snel komt er nog een tweede vrouw Helena (65 jaar oud), ook zij is met haar eigen camper. Ik weet niet wat al die vrouwen dachten bij de aanmeldvideo, waarschijnlijk dat het er erg primitief uit zag en ze wel voor een eigen plekje gingen zorgen. Ik snap dat wel, ik had dat denk ik ook gedaan. De camping van Thijz vind ik nou niet echt uitnodigend. Ammarie voelt geen concurrentie nog bij Helena, maar alleen even een veranderde dynamiek. Van Helena en Ammarie vind ik Ammarie wel het beste bij Thijz passen, volgens mij zou dat gelijk helemaal goed gaan als ze daar zou blijven. Ik zou het ze ook wel heel erg gunnen. Ik ben benieuwd of zij net zo’n publieksfavoriet gaat worden als haar broer Paul.

Er zijn nu vier afleveringen geweest en in deze vier afleveringen heb ik in (bijna) alle afleveringen Mike, Robert Jan en Thijz gezien, maar Albert en Arno helemaal niet. Ik vraag mij dan af waarom het zo in elkaar is gezet. Hebben Robert Jan en Mike meer kandidaten en daardoor meer zendtijd nodig? Of zijn zij nu even heel veel in beeld en dan straks weer bijna helemaal niet. Vorig jaar vond ik dat ook al vreemd in elkaar gezet. We zullen moeten gaan zien hoe het dit jaar loopt. Maar ik had hen in ieder geval één aflevering minder gedaan en dan wel Arno en Albert al voorgesteld en hoe zij de eerste kandidaat ontvangen. Maar ik ben geen tv maker, het zal wel met een reden zijn denk ik dan.  

B&B Vol Liefde is van maandag t/m donderdag om 20:30 uur te zien op RTL4. Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!