Johnny de Mol klaar voor Oranje in ‘Johnny In Oranje’

Johnny de Mol klaar voor Oranje in ‘Johnny In Oranje’

Geschreven door Pieter Jongsma

Het kan niemand ontgaan zijn: over een paar maanden staat de hele wereld in het teken van het wereldkampioenschap voetbal. Na de overtuigende wijze waarop de mannen van Oranje zich hebben geplaatst voor de mondiale eindstrijd in Brazilië, zijn de verwachtingen hooggespannen.

In aanloop naar het WK stoomt voetbalfanaat Johnny de Mol in ‘Johnny In Oranje’, vanaf woensdag 7 mei te zien bij RTL 4, de Nederlanders en Brazilianen klaar voor het Oranje geweld dat gaat los barsten.

Johnny bezoekt onze nationale helden in binnen- en buitenland om de persoon achter de voetballer te leren kennen. Uiteraard neemt hij een kijkje in het exotische voetballand waar het allemaal gaat gebeuren en bereidt hij de Brazilianen alvast voor op ons legioen. Hoog tijd dus om de rood-wit-blauwe opblaasklompen, pikante oranjejurkjes, oranjetoeters en -vlaggen tevoorschijn te halen.

De lat ligt hoog voor onze voetbalhelden, zeker na het behalen van de finale vier jaar geleden. Hoe bereiden ze zich nu voor en hoe gaan ze om met de altijd aanwezige druk? In elke aflevering van ‘Johnny In Oranje’ gaat Johnny op bezoek bij twee aansprekende Oranjespelers, van de bekende namen tot de debutanten. Hij praat met de spelers over de moordende trainingsschema’s, spanning en de onderlinge band. Waar houden de mannen zich naast het voetbal mee bezig en hoe proberen ze zich te ontspannen? Ook de partners, familieleden en vrienden van de voetballers komen aan het woord.

Daarnaast stoomt Johnny op zijn geheel eigen wijze met een flinke dosis humor en rebelsheid de Brazilianen klaar voor de komst van Oranje en het legioen. Hij gaat op zoek naar een nieuw ‘Brazilian Style’ dansje dat ingezet kan worden als er een doelpunt wordt gemaakt. Hij checkt de Braziliaanse fans en wil weten wat zij van ons elftal weten, hoe zij tegen onze Oranje helden aankijken en of ze weten hoe ons volkslied klinkt? Johnny bezoekt een bijzonder voetbalproject in de favela’s van Rio de Janeiro en ontmoet daar een diehard fan van Robin van Persie. Kortom; Johnny kleurt Brazilië alvast een beetje oranje!

Om helemaal goed voorbereid het WK tegemoet te gaan, gaat Johnny op zoek naar ‘het nieuwe WK-orakel’. Door middel van audities gaat hij op naar een vervanger voor Octopus Paul.

‘Johnny In Oranje’ is geen voetbalprogramma zoals er al zoveel zijn. Geen discussies of ellenlange analyses. ‘Johnny In Oranje’ is een gevoel… het WIJ-gevoel. Het Oranjegevoel!
Elke woensdag vanaf 7 mei, tussen 21.30 en 22.30 uur