Jong Oranje – Jong Duitsland live bij SBS6

Jong Oranje – Jong Duitsland live bij SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma

Jong Oranje speelt vanavond de eerste wedstrijd van het EK onder 21 in Israël. Ze treffen in het Ha Moshava stadion in Petach Tikva de Duitsers, in een altijd beladen wedstrijd. Met de sterke tegenstanders in de poule, waar verder ook Rusland en Spanje zitten, is elke wedstrijd op dit toernooi van groot belang en móet er gewonnen worden van de Duitsers.

Nederland-Duitsland is vanaf 20.00 uur te volgen bij SBS6. Vanuit de studio in Hilversum bespreken Hans Kraay Jr en analist Ronald de Boer vooraf de wedstrijd, die om 20.30 uur live wordt uitgezonden. Hidde van Warmerdam zit in Israël voor de interviews met de spelers en trainer, Leo Oldenburger is de commentator. In de nabespreking is er ook aandacht voor Spanje-Rusland, die op dezelfde dag gespeeld wordt. Ook online is dit evenement niet te missen: op sbs6.nl/voetbal zijn alle wedstrijden van Jong Oranje live te volgen. De site is de thuisbasis van het EK onder de 21, hier vind je ook alle hoogtepunten, exclusieve interviews met de spelers, alle overzichten en het laatste nieuws over het toernooi van NUsport.

Het Nederlandse elftal onder 21 trainde op dinsdag nog een laatste maal in Tel Aviv, waar de thuisbasis voor de Nederlanders is. Woensdag reist het team af naar Petach Tikva, waar trainer Cor Pot en aanvoerder Kevin Strootman een persconferentie geven en waar er nog een keertje kort getraind wordt. Hier wordt waarschijnlijk ook meer duidelijk over de opstelling, maar het is goed mogelijk dat Zoet, Van Rhijn, De Vrij, Martins Indi, Blind, Clasie, Strootman, Maher, De Jong, Ola John en Wijnaldum de basis zullen vormen.

EK onder 21
Acht teams met talenten uit de grootste voetballanden van Europa treffen elkaar vanaf 5 juni voor het EK onder 21 in Israël. Elke speeldag is er een bulletin in de late avond op SBS6 te zien waarin de wedstrijden van die dag worden samengevat. De volledige wedstrijden van zowel Jong Oranje als de overige teams zijn live te volgen bij Eredivisie Live. Alle poulewedstrijden van Jong Oranje zijn natuurlijk live te volgen bij SBS6.

Nederland kleurt oranje: junimaand voetbalmaand bij SBS6
Woensdag 5 juni
23.30 uur UEFA EK onder 21: Samenvattingen

Donderdag 6 juni
20.00 uur Voorbeschouwing Nederland- Duitsland
20.30 uur UEFA EK onder 21: Nederland – Duitsland
22.20 uur Nabeschouwing met samenvattingen EK onder 21