Robin Martens vertrekt voor de kerst uit GTST

Robin Martens vertrekt voor de kerst uit GTST

Geschreven door Sebastiaan Boers

Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) actrice Robin Martens verlaat de soapserie van RTL 4. Dit nieuws werd zondag al bekend gemaakt. Nu is het ook bekend wanneer Robin voor het laatst als haar personage Rikki de Jong te zien is. Vlak voor de kerst, op donderdag 21 december 2017 is Rikki voor het laatst te zien in Meerdijk. Zij besluit dan het geluk in de liefde op te zoeken in Rotterdam.

Sinds kort heeft Rikki een relatie met Abel (Levi van Kempen). Kort na hun relatie krijgt Abel een nieuwe baan aangeboden in Rotterdam. Meteen wil Rikki uit Meerdijk vertrekken om met Abel een nieuw leven te beginnen. Helaas gooit haar ex, Sjoerd (Guido Spek) roet in het eten. Hij is bang dat hij zijn zoon, Bram, dan niet meer te zien krijgt. 

Door de hele situatie komen Rikki en Sjoerd lijnrecht tegenover elkaar te staan. Er wordt zelfs gedreigd met een rechtszaak. Gelukkig komt het niet zo ver. Door een klap van Abel komt Sjoerd tot een beslissing. Hij kan het geluk van Rikki niet in de weg staan. Hij gaat akkoord met de verhuizing van Rikki en Bram. Nu is Rikki dolgelukkig en wil graag met Abel in Rotterdam een nieuw leven beginnen.

Na bijna acht jaar komt er een einde aan Rikki in Meerdijk. In deze acht jaar heeft Rikki een hoop meegemaakt. Zo werd haar vader Rik (Ferri Somogyi) opgepakt wegens moord. Lange tijd stond Rikki er alleen voor. Al snel raakte ze de weg compleet kwijt. Zij werd verliefd op Anton (Joep Sertons), de vader van Sjoerd. Dit liep volledig uit de hand, met een rechtszaak tot gevolg.

Daarna leek Rikki een nieuwe liefde te hebben gevonden in Thijs (Miro Kloosterman). Maar echt een gelukkige relatie is het zeker niet. Toch is de liefde sterk genoeg, zou je denken. Wanneer Rikki zwanger raakt van Thijs, is hij daar niet blij mee. Maar wanneer Teddy geboren wordt, komen de twee dichterbij elkaar. Helaas gaat het na een tijdje slecht met Teddy.

Niemand weet over het geheim rondom Teddy. Zij vermoed dat niet Thijs, maar Sjoerd de vader is van Teddy. Dit nieuws komt keihard binnen bij zowel Thijs als bij Aysen (Dilan Yurdakul), die een relatie met Sjoerd heeft. Wanneer Thijs een DNA test laat doen, blijkt dat hij de vader is. Nadat hij dit weet, verzint hij een plan. Hij speelt een toneelspel tegenover Rikki en haar familie.

Hij blijkt Teddy te willen ontvoeren. Op het moment dat hij wilde gaan trouwen met Rikki, gaat hij er met Teddy vandoor. Lange tijd is het onduidelijk waar de twee zijn. Voor Rikki brak een moeizame periode aan. Wederom raakte zij de weg volledig kwijt. Voor Sjoerd was dit een moment om op zoek te gaan naar Thijs en Teddy. Na een lange zoektocht komt Sjoerd achter de locatie.

Rikki is dolgelukkig om Teddy weer te zien. Door de zoektocht van Sjoerd, komen hij en Rikki weer dichterbij elkaar. Er ontstaat iets moois tussen de twee. De twee maakten samen plannen voor de toekomst. Alles leek er rooskleurig uit te zien voor Rikki. Maar toen kwam de dag van de brand in Boks.

Tijdens deze brand raakte Rikki zwaar gewond. Sjoerd kon Rikki redden, maar hij koos ervoor om Aysen te redden. Dit zette hem aan het denken. Hij kreeg weer gevoelens voor Aysen. Maar hoe moest hij dit aan Rikki vertellen? Het nieuws komt keihard aan bij Rikki. Weer stort haar leven volledig in. Gelukkig krijgt ze genoeg steun van haar vader Rik.

Nu is Rikki weer gelukkig in de liefde met Abel. Het lijkt erop alsof ze eindelijk de ware gevonden heeft. Maar blijft de relatie wel in stand in Rotterdam? Hoe gaan Bram en Teddy het vinden in Rotterdam? Wel staat vast dat Rikki niet snel terugkeert naar Meerdijk. Of Rikki ooit nog terugkeert naar Meerdijk is nog niet bekend.

De GTST actrice verruilt haar soapleven voor een vlogleven. Zij gaat binnenkort starten met het maken van YouTube video's. Naast acteren kan Robin ook prima dansen. Zo wist zij samen met Buddy Vedder het dansprogramma, Dance Dance Dance te winnen.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.