Dance Dance Dance: Een fantastische finale!

Dance Dance Dance: Een fantastische finale!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond werd er de hele avond flink gedanst. Week in en week uit dansten er vijf danskoppels alsof hun leven ervan afhing. Nu staan er twee danskoppels recht tegenover elkaar in de grote finale van Dance Dance Dance. SBS6 presentator Kees Tol danst met Annemarie Keizer en GTST sterren Buddy Vedder danst met Robin Martens. Let's dance!

Robin mocht de finale openen. Wederom mocht zij dansen op het nummer Bad Romance van Lady Gaga. Eerst vond Robin niet zo leuk, maar toch greep ze deze dans aan. Wat een té gekke opening zette Robin neer. Als een ware Lady Gaga stond Robin te dansen op het podium. De juryleden waren enorm enthousiast. In totaal werd Robin beloond met 26,0 punten. 

Nadat Robin gedanst had, kroop Kees het podium op. Hij kreeg als opdracht om te dansen op Dangerous van Michael Jackson. In deze dans had Kees enorm veel zin. Dus werd het voor de Volendammer trainen, trainen en nog eens trainen. Kees maakte er een hele show van en het publiek genoot er volop van. De juryleden vonden het solo optreden van Kees dan ook heel goed.

Maar voordat de jury haar commentaar kon geven klonk er een geluid in de studio. Ieder danskoppel mag éénmalig een joker inzetten. Bij het inzetten van de joker worden de punten verdubbeld! Voor dit optreden kon Kees rekenen op 29,0 punten, dus kreeg hij 58,0 punten! 

De eerste duodans van deze finale was voor Buddy en Robin. Zij dansten opnieuw als Bruno Mars én Beyoncé. Voor dit optreden kon het GTST danskoppel al op veel punten rekenen. Daarom besloten zij op deze dans opnieuw te laten zien. Dit deden zij misschien wel beter dan de eerste keer. Een fantastisch goed optreden was dan ook het gevolg. Het publiek ging helemaal uit haar dak!

Maar nog voor de jury commentaar kon geven zetten Buddy en Robin hun joker in. Door het inzetten van de joker worden de punten automatisch verdubbeld. In totaal kregen Buddy en Robin maar liefst drie tienen van de jury! Een monster score voor dit danskoppel. In totaal kregen Buddy en Robin dus 60,0 punten voor deze duodans! Een enorme hoge score, de hoogste van deze finale. Bij elkaar opgeteld hebben Buddy en Robin nu 86,0 punten.

Nadat Kees al een solo dans weggaf, was het nu de beurt aan Annemarie. Zij kreeg als opdracht om te dansen op Work From Home van Fifth Harmony. Het werd een vrij sexy dans, iets waar Annemarie niet helemaal blij mee was. Maar ze trainde enorm hard en ging er vol voor. Het werd een ongelooflijk goed én mooi optreden. Annemarie ging helemaal op in dit nummer.

Het publiek kon deze dans van Annemarie zeker waarderen. In totaal kreeg Annemarie 26,0 punten voor dit optreden. Bij elkaar opgeteld hebben Kees en Annemarie nu 84,0 punten. Dat zijn twee punten minder dan Buddy en Robin nu hebben. Zij hebben op dit moment 86,0 punten. 

Hoogste tijd voor de laatste duodans voor Buddy en Robin. Zij kregen als opdracht om te dansen op Love Yourself van Justin Bieber. Dit rustige nummer heeft een rustige dans, maar wel één waarbij veel nagedacht moest worden. Maar toch gingen Buddy en Robin en vol voor. Het was lastig, maar de twee GTST sterren pakten deze dans wederom met beide handen aan.

Deze duodans was er één om niet snel te vergeten. Het publiek genoot ervan en gaf het danskoppel een staande ovatie. De juryleden waren ook onder de indruk. In totaal konden Buddy en Robin rekenen op drie keer een negen en dus 27,0 punten. Bij elkaar opgeteld hebben Buddy en Robin nu 113,0 punten. 

Nu was het weer aan Kees en Annemarie op het podium te betreden. Zij besloten om weer te dansen op de musical Fame. Dit vonden zowel Kees als ook Annemarie goed genoeg om nogmaals te laten zien. Dus moesten het Volendamse danskoppel deze dans weer leren. Dit deden zij dan weer met volle overgave. Het publiek genoot zichtbaar van dit optreden.

Ook de jury vond het weer een goed optreden. Zij kregen dan ook 28,0 punten van de jury. Tijdens het vorige optreden hadden Kees en Annemarie 84,0 punten. Nu hebben zij een totale score behaald van 112,0 punten. Dat zijn is één punt minder dan Buddy en Robin...

Nu was het weer de beurt aan Buddy. Hij mocht dansen op Singing In The Rain van Gene Kelly. Dit is een lastige dans, maar Buddy ging er vol voor. Met een paraplu in de hand, oefende Buddy zich letterlijk in het zweet. Het werd een hele bijzondere dans. Een speciale remix versie kon natuurlijk niet uitblijven. Nu kon Buddy zich eens van een hele andere kant laten zien.

Opnieuw een staande ovatie van het publiek. Het publiek ging compleet uit haar dak. De juryleden waren dan ook heel erg te spreken over Buddy's solodans. In totaal kon Buddy rekenen op 28,5 punten. Nu hebben Buddy en Robin in totaal 141,5 punten! 

Alles is nu nog mogelijk... alles hangt van af van de laatste dans... 

De laatste dans is voor Kees en Annemarie. Met drie tienen zijn Kees en Annemarie de winnaars van Dance Dance Dance. Maar voor het zover is, moesten Kees en Annemarie nog dansen. Zij kregen als opdracht op te dansen op Rolling In The Deep van Adele. Deze hit van de populaire zangeres is meteen de laatste dans van deze finale. Met veel enthousiasme en spanning gingen Kees en Annemarie er weer vol voor.

Het nummer, de dansers en natuurlijk Kees en Annemarie: alles leek te kloppen. Het Volendamse duo wist het GTST duo het flink lastig te maken. Het publiek ging helemaal uit haar dak! Een staande ovatie kon dan ook niet uitblijven. Zij sloten dit seizoen van Dance Dance Dance in stijl af. De juryleden beloonden Kees en Annemarie met veel punten. Maar helaas waren de punten niet genoeg om de finale te winnen.

De winst ging naar Buddy en Robin. Zij wisten iedere week enorm goed te dansen. Met gemak wisten zij zich steeds verder te plaatsen in Dance Dance Dance. Nu hebben zij de award binnen gesleept. Zij treden hierin de voetsporen van Pip Pellens en Pim Wessels. Dit duo wist het eerste seizoen van Dance Dance Dance te winnen. Met de overwinning hebben Buddy en Robin € 100.000,- opgehaald voor KIKA. Met een lach en een traan namen zij de award in ontvangst.

Ondanks dat Kees en Annemarie op de tweede plek zijn geëindigd, hebben zij € 25.000,- opgehaald. Dit bedrag hebben zij bij elkaar gedanst voor het Alzheimer fonds. Ook Annemarie was zichtbaar aangeslagen door dit dansavontuur. Ook zij heeft week in en week uit enorm goed haar best gedaan. Kees en Annemarie hebben zich prima staande weten te houden.

Maar toch zijn Buddy en Robin het winnende danskoppel. Een zichtbare geëmotioneerde Robin probeerde een aantal woorden te zeggen. Zij was blij dat zij dit dansavontuur aan kon gaan met Buddy. Zij zijn de terechte winnaars van Dance Dance Dance. De dansweken zijn nu helaas weer voorbij. Het waren weken om niet snel te vergeten. Een fijn tweede seizoen en nu hopen op een derde seizoen!

Dance Dance Dance is ook terug te kijken via TVblik.