Expeditie Robinson Column 15: Totaal onverwacht.

Expeditie Robinson Column 15: Totaal onverwacht.

Geschreven door John Holdorp

De halve finales staan voor de deur. Op finalisteneiland spelen Kaj en Niels tegen elkaar voor een plaats in de finale. En op Catawan spelen Carlos, Shelly en Soundos tegen elkaar voor een plaats in de finale en misschien wel met de afvaller van finalisten eiland erbij.

De titanenstrijd tussen Kaj en Niels lijkt een moeilijke die beslist wordt door de vorm van de dag. Maar bij de anderen lijkt het een ongelijke strijd te worden tussen Carlos die heen en weer heeft gependeld tussen finalisten eiland en de groep, Soundos die eigenlijk in de proeven nooit goed heeft gepresteerd en outsider Shelly.

De strijd tussen Kaj en Niels blijkt te zijn wat ze al verwacht hadden, de positie van “the last man standing”, een stok voor je uit houden en wie dat het langste volhoudt wint. Niels gelooft dat Kaj dit zal winnen. De proef lijkt gelijk op te gaan en op een geven moment lijken beiden het moeilijk te kijken totdat Kaj opzij kijkt en ziet dat Niels de stok niet meer vastheeft en hij dus gewonnen heeft. Kaj zit als 1e in de finale.

Soundos, Carlos en Shelly komen aan op het strand waar zij moeten strijden en zien daar 4 plekken. Er komt dus nog iemand bij, de verliezer van finalisten eiland. Carlo heeft het gevoel dat dit Niels is en hij blijkt een goed gevoel te hebben.

Deze 4 moeten zich losmaken van een paal waar ze aan gebonden zijn, daarna naar het strand rennen, een puzzel oplossen om daardoor een kaart te krijgen die 4 plekken onthult waar een kist met een mes  erin begraven liggen. Wie als eerste hierin slaagt zit in de finale. Dit verrast de deelnemers ze hadden verwacht dat de twee eersten in de finale zouden staan,

De strijd begint en lijkt al snel te gaan zoals de meeste proeven, Niels is als eerste los en rent naar het strand. Outsider Shelly heeft zichzelf als tweede bevrijd waarna Soundos en Carlos strijden om de 3e plek. Carlos slaagt hierin kort voor Soundos.

Aangekomen op het strand zien Shelly, Carlos en Soundos dan dat de anderen allemaal nog bezig zijn met het maken van hun puzzel. Niels die er als eerste aan begon bevriest door de komst van de anderen. En totaal onverwacht heeft Soundos die als laatste op het strand i aangekomen als eerste de puzzel klaar. Kort daarna gevolgd door Carlos die gelooft dat omdat het rennen naar en opgraven van de kist hem de kans geeft Soundos in te halen.

En alhoewel Carlos iets inloopt wint Soundos, die in proeven nog nooit iets heeft gepresteerd deze proef en zit zij (misschien onverdiend) in de finale. Dat heet dus pieken op het juiste moment wat ook een kwaliteit is.

Als Soundos vertrekt naar finalisten eiland wordt duidelijk dat Carlos, Niels en Shelly nog een proef moeten doen, de winnaar hiervan gaat ook naar finalisten eiland en zit in de finale. De twee anderen vallen af en gaan naar huis. De proef is de proef van het eiland van de onbekenden, de evenwichtsbalk. Carlos heeft deze proef dus al vaker gedaan, geeft hem dat misschien een voordeel? Niels geeft aan dat zijn evenwichtsgevoel niet goed is.

De proef begint en bij de eerste die begint te wiebelen en te corrigeren is Niels die dan ook als eerste in het water valt. Waarna na de verplaatsing naar het smalste stuk ook Shelly valt waardoor de onbekende Carlos ook in de finale zit. En hij mag als beloning een kist met 6 hamburgers en 6 blikken bier mee naar finalisten eiland  nemen.  Waar Carlos, Soundos en Kaj hun feestje vieren.

 

Wie gaat de finale winnen? Kaj of Carlos zou ik zeggen, maar zoals Soundos vandaag heeft bewezen kunnen degene die al bij voorbaat af geschreven zijn ineens als een duveltje uit een doosje opduiken en de winst pakken…..