Ziggo Sport vanaf 2018 met Champions League

Ziggo Sport vanaf 2018 met Champions League

Geschreven door Pieter Jongsma

Ziggo heeft een contract gesloten met de UEFA dat het mogelijk maakt om de Champions League wedstrijden uit te zenden op het open kanaal Ziggo Sport. Dat meldt het AD.

De zender komt vanaf augustus 2018 met het Champions League-voetbal. Het contract geld voor de komenden drie seizoenen weet het AD. De zender verzorgt vanaf volgend jaar zomer eigen flitsen van de Champions League wedstrijden die op dat moment gespeeld worden op dinsdag en woensdag.

Alle Ziggo-klanten kunnen zonder extra abonnement thuis genieten van de Champions League wedstrijden die ze zender uitzendt. De belangrijkste wedstrijden zijn net als afgelopen jaar te zien bij Veronica.

Voor Ziggo Sport zal het nieuwe contract met de UEFA een positief effect hebben denkt Will Moerer van Ziggo Sport. "Ik geloof dat dit contract voor de Champions League-rechten straks een positief effect zal hebben op ons marktaandeel. De dinsdag en de woensdag zijn nu nog wat magere avonden. En meer kijkers komen zo in aanraking met onze andere sporten zoals bijvoorbeeld golf". Vanaf eind volgende jaar komt Ziggo Sport met twee Champions League-duels.

Foto: Ziggo