Coaches 'Nederland Zingt Steeds Beter' bekend

Coaches 'Nederland Zingt Steeds Beter' bekend

Geschreven door Pieter Jongsma

Speciaal voor alle christelijke koren organiseert Nederland Zingt een online event genaamd 'Nederland Zingt Steeds Beter'. Hierin staat het zingen met meer bezieling centraal. Koren kunnen meedoen door een filmpje van een eigen gekozen lied in te sturen. Ieder deelnemend koor wordt voorzien van professionele coaching. De coaches zijn Talitha Nawijn, André Bijleveld, Herma van Piekeren en Elly Zuiderveld. Het koor dat de meeste vooruitgang boekt, wint een optreden op de Nederland Zingt-dag 2014.

Ieder deelnemend koor wordt voorzien van professionele coaching. De coaches geven handige tips en feedback om als koor vooruitgang te boeken. Er wordt onder andere gelet op zang, uitvoering (bezieling) en taal. De coaches die deze begeleiding voor hun rekening nemen zijn:

Talitha Nawijn (coach zang)
Talitha Nawijn treedt op, geeft zanglessen en workshops. Ze dirigeert, schrijft zelf liederen en heeft in 2009 haar eerst solo-cd “RAAK” gemaakt. De muzikale ‘bezige bij’ zal de koren coachen op het zangonderdeel.

André Bijleveld (coach bezieling)
Als leider van vele gospelkoren is André Bijleveld al meer dan 30 jaar actief. Hij was onder andere ruim 20 jaar bandleider en keyboardspeler van de gospelband Thesis die naast het brengen van het eigen repertoire ook als begeleidingsband voor zo’n 30 verschillende binnen- en buitenlandse artiesten heeft gefunctioneerd. Momenteel is hij dirigent van diverse gospelkoren in Nederland.

Elly Zuiderveld (coach tekst)
Elly Zuiderveld is de vrouwelijke helft van het Nederlandse zangduo Elly en Rikkert. Naast zangeres is ze ook op televisie te zien als presentatrice en actrice. Op 31 maart 2013 vierden Elly en Rikkert in Carré hun 45-jarig jubileum als duo. Al jaren lang schrijven en componeren ze liedjes voor kinderen en volwassenen.

Herma van Piekeren (coach bezieling)
Herma van Piekeren is gespecialiseerd in het werken met muzikaal/theatraal getalenteerde jonge mensen, in het bijzonder stemvorming van kinderen. In dit kader geeft ze workshops aan dirigenten, schoolmusici, zangers en acteurs in het hele land.

Koren kunnen zich aanmelden door een kort filmpje te maken waar het koor een nummer uit eigen repertoire zingt.  Het filmpje kan tot uiterlijk 1 augustus worden opgestuurd naar de redactie: [email protected].

De koren die na twee stemrondes nog in de race zijn, mogen meewerken aan een Nederland Zingt-opname. Het koor dat de meeste vooruitgang heeft geboekt, wint daar bovenop een optreden op de Nederland Zingt-dag 2014!