Eerste stemronde ‘Nederland zingt steeds beter’

Eerste stemronde ‘Nederland zingt steeds beter’

Geschreven door Pieter Jongsma

Vandaag start de eerste stemronde van het online event ‘Nederland zingt steeds beter’. Centraal bij dit event staat: zingen met meer bezieling. Christelijke koren vanuit het hele land deden online auditie aan de hand van een kort filmpje met een eigen gekozen lied. Vanaf vandaag kan het publiek deze audities online bekijken en stemmen op hun favoriet. Daarnaast beoordelen en begeleiden vier coaches de koren. Het koor dat de meeste vooruitgang boekt, wint uiteindelijk een optreden op de Nederland Zingt-dag 2014.

COACHES EN STEMMEN

Ieder deelnemend koor ontvangt professionele training op onder andere zang, uitvoering en taal. Er zijn vier coaches die de koren begeleiden, maar ze ook beoordelen. De coaches zijn Talitha Nawijn (coach zang), André Bijleveld (coach bezinning), Elly Zuiderveld (coach tekst) en Herman van Piekeren (coach bezieling). Het publiek kan vanaf vandaag de audities online bekijken en hun stem uitbrengen via Facebook facebook.com/nederlandzingt of via de websitewww.eo.nl/nederlandzingtsteedsbeter

FINALISTEN EN PRIJZEN

De vier beste koren verdienen een opname bij Nederland Zingt. De uiteindelijke winnaar mag optreden op de Nederland Zingt-dag 2014.