Nederland Zingt Steeds Beter-Dag groot succes

Nederland Zingt Steeds Beter-Dag groot succes

Geschreven door Pieter Jongsma

De Nederland Zingt Steeds Beter-dag die de EO op zaterdag 22 november 2014 hield in De Fontein in Nijkerk bleek een groot succes.

De zogenaamde Nederland Zingt Steeds Beter-dag bleek een groot succes. Speciaal voor alle christelijke koren is het EO-televisieprogramma Nederland Zingt bezig met het online korenproject Nederland Zingt Steeds Beter. Hierin staat het zingen met meer bezieling centraal.

Van de ruim veertig koren die begonnen aan dit online evenement zijn er nu nog elf over. Zij werden uitgenodigd voor de Nederland Zingt Steeds Beter-dag op zaterdag 22 november in De Fontein in Nijkerk. Tijdens deze dag kregen de koren uit allerlei delen van het land workshops van André Bijleveld, Talitha Nawijn, Eugène van Boheemen, Herma van Piekeren en Peter Favier. Met als uiteindelijke doel: doorgaan naar de volgende ronde!

Elk koor kreeg een drietal workshops, waarin de coaches met de koorleden aan de slag gingen en tips gaven. Aan het einde van de middag presenteerde elk koor zich door één lied ten gehore te brengen aan de andere koren. Van deze presentaties zijn filmopnames gemaakt, die weer belangrijk zijn in het vervolgtraject van Nederland Zingt Steeds Beter. Zij vormen namelijk een onderdeel van de nieuwe filmpjes waar tijdens de aankomende kerstvakantie weer op gestemd kan worden. Na deze stemrondes zijn er drie koren over die mogen meewerken aan een Nederland Zingt radio- of televisieopname. De uiteindelijke winnaar verdient zelfs een optreden op de aanstaande Nederland Zingt-dag op 18 april 2015.

De Nederland Zingt Steeds Beter-dag was zowel een groot succes voor de bezoekers en coaches als de organisatie. Er kwamen veel positieve reacties binnen van koren, onder andere via de Facebook-pagina van Nederland Zingt (facebook.com/nederlandzingt). De professionele coaches werden aan het einde van de dag door de koorleden zelfs beloond met een staande ovatie.