Eurosport met eerste studioprogramma

Eurosport met eerste studioprogramma

Geschreven door Pieter Jongsma

Eurosport komt tijdens de Olympisch Winter Spelen voor het eerst met een eigen studio-programma: een uniek, fast paced schakelprogramma Winterspelen Vandaag. Het programma wordt tussen 07.00* en 15.30 uur op Eurosport 1 en de Eurosport Player uitgezonden.

Gijs Poortman, zendermanager van Eurosport: “Winterspelen Vandaag wordt een show met snelle schakelingen; we nemen de kijker mee van de ene live sport naar de andere en van hoogtepunt naar hoogtepunt."

"Vergelijk het met Langs de Lijn, maar dan op tv. Bijvoorbeeld de langlaufers buffelen door de sneeuw, maar wij gaan even snel in de ijshal kijken voor de ontknoping van de tien kilometer. Verwacht bij ons dus geen urenlange registratie van het schaatsen, maar een schakeling naar de schaatshal als de ontknoping daar is. De Winterspelen zijn immers zoveel meer dan alleen schaatsen. Maar ook de Eurosport-kijker is er live bij als de Nederlandse schaatsers medailles winnen.”

De presentatie van het programma is in handen van Neal Petersen (33), bekend als bedenker en presentator van de vooral bij jongeren zeer populaire online voetbaltalkshow FC Afkicken. Petersen krijgt voormalig biatleet Herbert Cool (32) als side-kick naast zich.

Herbert Cool kijkt erg uit naar zijn tv-debuut:  “Voor mij een hele nieuwe rol: vóór in plaats van achter de schermen. Dat is spannend, mooi en uitdagend tegelijk. Aan de andere kant is wintersport wel echt mijn ‘ding’, dus inhoudelijk past deze rol goed bij me. Bovendien is het te combineren met mijn rol als biatlon-commentator en kan ik dat er naast blijven doen. Laat die Spelen maar komen!”

Foto: EuroSport