Tv-premières J.Kessels en Of ik gek ben bij AVROTROS

Tv-premières J.Kessels en Of ik gek ben bij AVROTROS

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De bioscoopfilms J.Kessels met Fedja van Huêt en Frank Lammers en Of ik gek ben met Mike Weerts, Monic Hendrickx en Fedja van Huêt beleven in februari hun tv-première bij AVROTROS op NPO 3.

Op vrijdag 2 februari is om 22.05 uur is J.Kessels te zien van regisseur Erik de Bruyn. J. Kessels is het verhaal van de bizarre roadtrip van de literaire pulpschrijver Frans (Fedja van Huêt) met zijn favoriete personage J. Kessels (Frank Lammers). J.Kessels won tijdens het Nederlands Film Festival 2016 een Gouden Kalf voor beste production design.

Op vrijdag 9 februari zendt AVROTROS om 22.05 uur Of ik gek ben uit, het regiedebuut van Frank Lammers. De succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin (Mike Weerts) is compleet de weg kwijt als hij in een tbs-kliniek belandt. Hij herinnert zich niets van een gewelddadig vergrijp waarvoor hij is veroordeeld.

Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin weer grip op zichzelf en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was voordat hij in de kliniek belandde. Of Ik Gek Ben won tijdens het Noida Film Festival 2017 in India de jury award voor beste film.

J. Kessels, vrijdag 2 februari om 22.05 uur bij AVROTROS op NPO 3
Of ik gek ben, vrijdag 9 februari om 22.05 uur bij AVROTROS op NPO 3