GTST Zomer-blog: Jonathan en Margriet zoeken Henk op

GTST Zomer-blog: Jonathan en Margriet zoeken Henk op

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Marietta elke vrijdag terug op het 33ste seizoen.

Afgelopen seizoen kwamen we erachter dat Henk nog een zoon heeft: Jonathan. Hij zoekt namelijk zijn vader op in de Koning en wilt hem graag beter leren kennen. Saskia is eerst boos, maar is uiteindelijk toch blij met haar halfbroer. Henk ziet zijn ex vrouw Margriet ook weer na al die jaren.

Zoon

Als Laura naar buiten staat te kijken ziet ze een auto die er al een tijdje staat. Met iemand er in. Ze heeft het gevoel dat ze in de gaten wordt gehouden. Henk maakt zich zorgen, maar wordt gerustgesteld door Saskia van dat het bij haar ziekte hoort. In de Koning komt er een mysterieus persoon binnen en spreekt Henk aan. Deze persoon is een jongeman, genaamd Jonathan. Hij zegt dat hij al een tijdje opzoek is naar Henk, omdat Henk zijn vader is.

Henk gelooft hem in eerste instantie niet. Als Jonathan vertelt over zijn moeder Margriet dringt het tot Henk door. Hij piekert erover en Laura vraagt zich af wat er is. Henk besluit te vertellen over zijn affaire met Margriet. Hij en zijn overleden vrouw Kaatje waren vroeger bevriend met Margriet en haar man. Henk en Margriet worden verliefd op elkaar. Henk vond uiteindelijk dat het toch niet kon en koos voor Kaatje. Hierna heeft Henk Margriet nooit meer gezien.

Margriet

Laura vindt dat Henk Jonathan moet bellen om te gaan praten. Henk doet dit en spreekt met hem af. De twee leren elkaar kennen. Jonathan heeft de brieven meegenomen die Henk toen aan Margriet had geschreven. Maar ook een brief die Margriet had geschreven, die heeft Henk nooit gekregen. Daarin staat dat Margriet toentertijd zwanger was geworden en dat Henk de vader daar van is.

Henk is bang dat hij wordt geconfronteerd met het verleden als hij verder op onderzoek uit gaat. Toch besluit hij langs Margriet te gaan om te vragen hoe het zit. Ze hebben een goed gesprek. Margriet legt uit dat haar man Daniel haar verbood nog contact op te nemen met Henk, nadat ze hem had verteld over hun relatie. Henk snapt niet dat Margriet nooit wat heeft gezegd over Jonathan.

Halfzus

Jonathan wil graag zijn halfzus Saskia ontmoeten. Maar Henk is bang om haar hierover in te lichten. Laura steunt hem en denkt dat Saskia het juist leuk zult vinden. Als Saskia in de Koning aan het werk is, komt Henk langs om het te vertellen. Dit lukt hem alleen niet. Later besluit hij om naar haar huis te gaan. Daar weet hij het te vertellen.

Saskia schrikt hier erg van en weet niet wat ze ermee moet. Ze lucht haar hart bij Laura, Shanti en Linda. Laura vindt dat Saskia veel te streng over Henk oordeelt en dat ze de kans moet grijpen om Jonathan te leren kennen. Saskia gaat langs Henk en geeft aan dat Jonathan toch graag wil ontmoeten. Maar dat ze voorlopig wel boos is op Henk.

Jonathan nodigt zijn familie uit voor een etentje in de Rozenboom. Saskia vindt dit wat overdreven en heeft er totaal geen zin in. Toch gaat ze mee omwille van haar nieuwsgierige kinderen en Henk. Jonathan en Saskia ontmoeten elkaar en het is gezellig. Totdat Steef vertelt dat hij een nieuwe computer nodig heeft en Jonathan hem er een aanbied die hij niet meer gebruikt. Saskia wil dit niet en maakt Jonathan duidelijk dat zij hem niet nodig heeft.

Er ontstaat onenigheid aan tafel en Saskia loopt weg van het etentje. Steef vindt dit onzin en vindt het juist ontzettend lief van Jonathan. Als Saskia aan het werk is in de Praktijk komt Jonathan langs om zijn excuses aan te bieden. Ook Saskia bied haar excuses aan. Ze legt hem uit dat ze het heel lief vindt dat hij het etentje had georganiseerd, maar dat zij zoiets niet terug kunnen doen. 

Geen contact

Henk probeert Jonathan te bellen, maar hij neemt maar niet op. In een berichtje geeft ie aan dat hij het druk heeft. Als Saskia Jonathan gaat bellen neemt hij wel op, want Saskia heeft zijn hulp nodig bij de Koning crisis. Ze maakt een afspraak met hem en maakt Henk duidelijk dat zij wel met Jonathan gaat praten. In de Rozenboom waar ze afgesproken hebben vertelt Saskia eerst over Gabrielle. Jonathan geeft het advies dat Saskia met haar moet praten en alles op moet schrijven.

Dan vraagt ze of er iets aan de hand is dat hij Henk niet meer wilt spreken, maar Jonathan zegt dat er niks is en dat hij hem laatst nog heeft gesproken. Maar dan gaat hij naar Henk toe om erover te praten en zegt hij dat hij het beter vindt om voorlopig geen contact met zijn vader te hebben. Maar Jonathan bedenkt zich en gaat langs bij zijn vader voor een nieuw begin. Henk wil dit ook heel graag en belooft hem om niet meer belerend tegen hem te doen.

Emotioneel

Jonathan krijgt te horen van zijn zus dat het niet zo goed gaat met zijn moeder. Hij vertelt dit aan Saskia. Laura verrast hem en Henk door Margriet uit te nodigen voor de lunch. Speciaal voor de lunch heeft Laura cheesecake gemaakt. Maar Margriet wordt er emotioneel door, omdat ze heel erg moet denken aan haar overleden man die zo gek was op cheesecake. Ze geeft aan dat het haar niet zo lukt om het een plekje te geven en dat ze het leven moeilijk vindt op dit moment. Margriet mag blijven slapen en krijgt een goeie band met Laura.

Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!