Lana Langeveld keert terug in GTST

Lana Langeveld keert terug in GTST

Geschreven door Sebastiaan Boers

Binnenkort keert een oude bekende terug in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). De dochter van Sjors (foto: Melissa Drost), Lana (gespeeld door Faye Bezemer) is vanaf 23 mei weer te zien. Dit nieuws maakte Faye zelf bekend via Instagram.

Een paar maanden geleden verliet Lana Meerdijk. De dochter van Sjors was onhandelbaar geworden. Het ging zelfs zo ver dat Lana drank en drugs ging gebruiken. Dat zorgde er mede voor dat Lana door haar school geschorst werd. 

Al snel was het voor Sjors genoeg. Zij kon haar dochter niet meer aan. Na overleg besloot Lana om bij haar grootouders te logeren. Maar nu komt Lana ineens weer terug naar Meerdijk. Wat de reden precies is, is niet helemaal duidelijk. Wel stond vast dat er een (vast) personage zou komen te overlijden. Mogelijk zou dit kunnen gaan om Farah (Zahra Lfil).

Farah viel afgelopen vrijdag van een balkon in de kerk. De uren die daarna volgden waren vooral voor Amir (Alkan Çöklü) verschrikkelijk. Anton (Joep Serton) moest tegen Amir zeggen dat zijn vrouw hersendood is. Maar van afscheid nemen moet Amir nog niets weten. De kans dat het nog goed gaat komen met Farah is heel klein. De kans bestaat dat Lana voor de begrafenis terug komt.

Maar Lana draagt ook een geheim met zich mee. Op de avond van de moord op Jan Maes was Lana in de haven. Zij heeft gehoord hoe Jan met Zoë (Anouk Maas) omging. Daarna heeft Lana mogelijk gezien wie Jan de fatale trap heeft gegeven. Op het moment dat Lana wegrende werd zij achtervolgd. Wie er achter Lana aanzat is, tot op de dag van vandaag, niet bekend.

Wel reageerde Lana vrij heftig op Zoë en op Loes (Beaudil Elzenga). De kans dat Loes meer weet over de moord op Jan is vrij groot. Ook Aysen (Dilan Yurdakul) merkt het vreemde gedrag van Lana op. Zal zij achter de waarheid komen? Zal Zoë dan alsnog op vrije voeten gesteld gaan worden? Voor hoelang Lana terugkeert is nog niet helemaal duidelijk.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: Feriet Func