Humberto Tan neemt vanavond afscheid van RTL Late Night

Humberto Tan neemt vanavond afscheid van RTL Late Night

Geschreven door Daniël Schalk

Humberto Tan neemt vanavond na vijf seizoenen en ruim duizend afleveringen afscheid van RTL Late Night. Humberto is vanavond voor de allerlaatste keer te zien als de presentator van RTL Late Night, dat na de zomer terugkeert met Nieuwsuur-presentator Twan Huys als nieuwe presentator.

De gasten van vanavond zijn nog niet bekend. In zijn laatste vijf afleveringen wordt Humberto compleet verrast. Een kwartier voor de uitzending komt Tan binnen en pas aan tafel ziet hij wie er te gast zijn. De afgelopen week ontving hij onder andere Waylon, Martin Garrix en Rico Verhoeven.

Begin dit jaar maakte Humberto zelf in RTL Late Night bekend dat hij van RTL moet stoppen met de talkshow. “Ik ga stoppen met RTL Late Night. Dat is niet op eigen verzoek, dat is op verzoek van de leiding van RTL 4”, zei hij in februari. “Ik ben het niet met die beslissing eens, ik respecteer die beslissing wel.”

Ondanks zijn vertrek als presentator van RTL Late Night, blijft Humberto Tan wel bij RTL. Humberto tekende onlangs een nieuw contract bij het mediabedrijf, waar hij onder andere de populaire talentenjacht Holland’s Got Talent en het dansprogramma Dance Dance Dance zal gaan presenteren.

Twan Huys neemt in september het stokje over van Tan. Huys was 25 jaar lang presentator bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), waar hij onder andere Nieuwsuur presenteerde. RTL Late Night neemt ook afscheid van NH Hotel in Amsterdam. Het programma verplaatst naar een studio in Amsterdam Zuid.

Foto: RTL / William Rutten