Humberto Tan stopt met RTL Late Night, Twan Huys opvolger

Humberto Tan stopt met RTL Late Night, Twan Huys opvolger

Geschreven door Daniël Schalk

Humberto Tan stopt met RTL Late Night en wordt met ingang van het nieuwe televisieseizoen in september opgevolgd door Twan Huys. “Ik ga stoppen met RTL Late Night. Dat is niet op eigen verzoek. Dat is op verzoek van de leiding van RTL4”, zei Tan gisteravond in RTL Late Night.

RTL4 wil met Nieuwsuur-presentator Twan Huys een andere koers gaan varen. “RTL heeft me gevraagd om te stoppen, omdat zij vertrouwen hebben in een andere toekomst voor dit programma. Ik ben het niet met die beslissing eens, ik respecteer de beslissing wél”, vervolgde Humberto.

Na de emotionele woorden van Humberto, kwam RTL met een persbericht. “Om tot nieuw succes te komen, moeten we onze late avond opnieuw uitvinden”, zegt vertrekkend programmadirecteur Erland Galjaard daarin. Galjaard zegt in het persbericht Humberto ‘dankbaar’ te zijn voor vijf jaar RTL Late Night.

Tot de zomer blijft Humberto de dagelijkse talkshow op RTL4 presenteren, om zich daarna te gaan richten op andere programma's bij de familiezender. Samen met RTL richt Twan zich de komende maanden op de vernieuwing van RTL Late Night. Hij neemt na de zomer de presentatie over van Humberto Tan.

Foto: RTL / William Rutten