Lingo maakt mogelijk comeback op televisie

Lingo maakt mogelijk comeback op televisie

Geschreven door Sebastiaan Boers

Goed nieuws voor de fans van Lingo. Het populaire letterspel maakt mogelijk een comeback op televisie. Tenminste als het aan presentatrice Lucille Werner ligt. Via Twitter liet Werner van zich horen. Zij Tweette 'Minister @wkoolmees wil het inburgeringsbeleid veranderen door meteen met taal te beginnen @jineklive Idee: breng @lingotv terug! Ooit leerden nieuwkomers spel(l)enderwijs elke dag Nederlands. '.

In 2014 kwam het bericht dat Lingo zou verdwijnen. Er kwam een einde aan het letterspel. Ieder werkdag genoten veel mensen van Werner en haar ballenbakken. Op NPO 1 was geen ruimte meer voor Lingo. Dit had te maken met de komst van De Wereld Draait Door. Lingo verhuisde naar NPO 2, met als gevolg dat de kijkcijfers fors terugliepen. 

Nadat Lingo stopte bleef Lucille wel bij AVROTROS. Zo maakte zij in 2015 een nieuw spelprogramma. Dit programma kreeg de titel Pointless. In dit programma moesten de kandidaten juist zo min mogelijk punten zien te scoren. Ook dit spelprogramma wist gemiddeld 800.000 kijkers te bereiken. Even leek het erop alsof dit spelprogramma een tweede seizoen zou krijgen. Maar helaas bleek dit niet het geval.

Niet veel later kwam het nieuws naar buiten dat Lucille overstapte naar SBS6. Daar was zij in meerdere programma's te zien, zoals Show XL. Maar ook bij RTL 4 kwam Lucille vaak in beeld. Zo presenteerde zij programma's als 5 uur live en Koffietijd. De kans bestaat dat Lingo een comeback maakt bij één van deze commerciële zenders. SBS6 maakte al eerder een comeback van een bekend spelprogramma, Het Rad van Fortuin.

Voor Lucille zelf maakt het niet uit bij welke zender Lingo terug komt. Voor haar is Lingo een soort huwelijk. Inmiddels ligt dat 'huwelijk' in scheiding. Maar zij zou dolgraag opnieuw willen 'trouwen' met Lingo. Of het ook echt gaat gebeuren is nog niet bekend. Maar wie weet heeft de Tweet van Lucille wel geholpen bij deze eerste stappen.

Lingo was jarenlang te zien bij AVROTROS op NPO 1 en later op NPO 2.

Foto: AVROTROS