Jan Versteegh wordt het nieuwe gezicht van Lingo

Jan Versteegh wordt het nieuwe gezicht van Lingo

Geschreven door Sebastiaan Boers

Presentator Jan Versteegh mag Lingo gaan presenteren. Dat nieuws maakte SBS6 woensdagmiddag bekend. De comeback van het populaire woordspelletje is vanaf het najaar te zien bij de commerciële zender.

Volgens zendermanager René Oosterman is Jan dol op spelletjes. ‘Rummikub, Scrabble, Poker, ect. Uit de screentest die we hebben gedaan bleek al snel dat Jan dol is op spelletjes en het als een eer ziet om deze klassieker te morgen presenteren. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en de keuze was dus snel gemaakt.’

Jan is er zelf maar wat blij mee. ‘Tijdens de screentests merkte ik dat ik vanzelf mee stond te spelen. Ik kijk als spelletjesfanaat dus enorm uit naar de opnames van Lingo.’ Lingo is sinds 1989 een begrip op de Nederlandse televisie. In Lingo moeten de kandidaten op zoek naar vijf, zes, zeven en soms acht letterwoorden.

Maar helaas kwam er een einde aan het spelletjesprogramma. NPO 1 verwees Lingo door naar NPO 2. Daar zakten de kijkcijfers fors in, waardoor er een einde kwam aan Lingo. Presentatrice Lucille Werner heeft zich altijd hard gemaakt voor een comeback. Die gaat er nu dus ook komen, maar zonder de blonde presentatrice.

De naam van Nance als nieuwe presentatrice gonsde ook door de wandelgangen. De presentatrice heeft Lingo in het verleden ook al eens gepresenteerd. Zelf zag ze dit ook wel zitten, aangezien zij momenteel niet aan een zender of omroep vast zit. Toch viel de keuze op Jan.

Jan had afgelopen vrijdagavond de laatste uitzending van het geflopte 6 Inside. Daarnaast is hij te zien geweest in de Gordon tegen Dino show en in Mars VS Venus. Beide spelprogramma’s werden niet heel goed ontvangen. Of Lingo wel een kijkcijfersucces gaat worden is nog maar even afwachten.

Lingo is vanaf 26 augustus weer terug bij SBS6.

Foto: Reinier Bergsma