Ewout Genemans stopt als AVRO-presentator

Ewout Genemans stopt als AVRO-presentator

Geschreven door Pieter Jongsma

Per 1 januari 2014 legt Ewout Genemans zijn werkzaamheden neer als presentator voor de AVRO. Op initiatief van Genemans vindt de beëindiging van het contract tussen beide partijen in goed overleg plaats. Hij zal zich met name bezig gaan houden met zijn televisieproductiemaatschappij No Pictures Please, welke een enorme groei doormaakt.

Daarnaast heeft Ewout aangegeven dat hij graag meer aandacht wil besteden aan het presenteren van volwassenenprogramma’s, iets waar op dit moment geen ruimte voor is bij de AVRO.

Ewout Genemans is vanaf 20 augustus te zien als presentator van het AVRO Junior Songfestival 2013.
Presentator Ewout Genemans: “Ik werk met erg veel plezier bij de AVRO en kijk met positieve gevoelens terug op de afgelopen periode en de kansen die mij geboden zijn. Het AVRO Junior Songfestival 2013 is een bijzonder mooie afsluiting van mijn samenwerking met de AVRO en als presentator van jeugdtelevisie. Ik verheug me enorm op de komende periode en de nieuwe ontwikkeling bij mijn productie maatschappij No Pictures Please.”

 

Peter Lubbers, Directeur Media bij de AVRO: “We hebben gezamenlijk besloten om afscheid van elkaar te nemen, omdat beide partijen momenteel andere ambities en mogelijkheden hebben. We vinden het enorm jammer om een talentvolle en gewaardeerde collega te zien vertrekken, al maak ik me over Ewouts toekomst als presentator en producent totaal geen zorgen.”