Summer Songs 2018: #2 Kylie Minogue

Summer Songs 2018: #2 Kylie Minogue

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is ook deze week nog volop zomer in Nederland. Daarom een nieuwe editie van Summer Songs. De tweede editie van 2018 gaat over Kylie Minogue. Deze zangeres heeft meerdere zomerhits op haar naam staan. Maar met welke artiesten bracht zij allemaal hits uit? Dat is nu te lezen in deze speciale Summer Songs! 

Samen met Robbie Williams bracht Kylie de hit Kids uit. Deze samenwerking is misschien de beste tot nu toe. Het werd een enorme hit voor zowel Kylie als Robbie. De videoclip was ook bijzonder gedurfd in die tijd. Maar het gaat natuurlijk ook om het nummer zelf. Dat Kylie graag de grenzen opzocht was al wel bekend. Maar in de clip van Kids leek Kylie er wel een schepje boven op te doen. 

Met Jason Donovan zong Kylie een heel speciaal nummer. Het nummer Especially For You is een vrij rustig en intiem nummer. Dit nummer past heel goed op een warme zomeravond. Het is misschien niet een typische zomerhit. Maar deze samenwerking was wel heel bijzonder. Misschien vind ik dit wel dé beste samenwerking van Kylie. Van dit nummer kun je urenlang blijven genieten.

Kylie Minogue & Jason Donovan - Especially For You:

https://www.youtube.com/watch?v=aGuNsiSZ9RI

Over urenlang genieten gesproken. De samenwerking tussen Nick Cave & The Bad Seeds was ook heel mooi. Samen met Kylie zongen zij Where The Wild Roses Grow. Dit is meer een country dan een zomer nummer. Maar toch is het een nummer die het ook in de zomer prima zou doen. Het is een gevoelig nummer met een boodschap. Bij dit nummer komt de stem van Kylie prima tot haar recht. Want zingen kan de zangeres wel!

Daarnaast maakte Kylie samen met Taio Cruz ook een heel leuk nummer. Zij brachten samen het nummer Higher uit. Dit is misschien wel het meest swingende samenwerkingen van Kylie ooit. Het nummer heeft een uptempo melodie en klinkt heel erg zomers. Helaas is het nummer in Nederland geen grote hit geworden. Maar in Duitsland is het nummer wel veel op de radio gedraaid.

Kylie Minogue & Tiao Cruz - Higher:

https://www.youtube.com/watch?v=KRBS5WZMdik

Maar Taio heeft het nummer nog een keer uitgebracht. Naast Kylie heeft hij het nummer ook opgenomen met Travie McCoy. Die versie klinkt heel kil en afstandelijk. Maar dat gevoel krijg ik ervan. Ik ben het nummer met Kylie gewend. Ik blijf er bij dat de versie mét Kylie een stuk beter klinkt. Waarom Tiao het nummer twee keer heeft uitgebracht is mij niet helemaal duidelijk.

In 2018 leek Kylie een comeback te maken. Na veel dance en pop nummers ging Kylie de country kant op. Haar nummer Stop Me From Falling is een echt country nummer geworden. Voor dit nummer werkte de zangeres samen met Gente De Zona. Ik moest eerlijk gezegd even wennen aan de nieuwe muziekstijl van Kylie. Maar als je dit nummer vaker hoort, klinkt het best lekker. Het nummer is niet alleen country. Kylie heeft er ook een zomerse twist aangegeven.

Kylie Minogue & Gente De Zona - Stop Me From Falling:

https://www.youtube.com/watch?v=pMv5vuSHMsU

Naast samenwerkingen, kan Kylie ook prima alleen zingen. Er is één nummer die ik heel speciaal vind. Het is een nummer die nooit als single is uitgebracht. Wat ik best zonde vind, dit zou zomaar een hit kunnen worden. Ik heb het over het nummer Aphrodite. Dit nummer heeft een hele sterkte en vrolijke melodie. Van dit nummer word ik heel vrolijk. Een nummer wat het zeker met deze temperaturen enorm goed zou kunnen doen. Ik zou zeggen beluister hieronder nummer zelf. Een zomerhit of niet?!

Kylie Minogue - Aphrodite:

https://www.youtube.com/watch?v=x9HZzdaI6AA

Hiermee is de tweede Summer Songs van 2018 een feit! Volgende week verschijnt er een weer een nieuwe editie. Die staat volledig in het teken van zanger Enrique Iglesias. Deze zanger heeft meerdere zomerhits op zijn naam staan. Maar welke zijn dit ook alweer? De beste zomer nummer van hem komen aanbod! Mis de derde editie van Summer Songs zeker niet.

Tot volgende week!