‘RTL gaat door met Voetbal Inside’

‘RTL gaat door met Voetbal Inside’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

RTL gaat ondanks het vertrek van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van de Gijp verder met Voetbal Inside. Zondag namen de heren afscheid bij RTL en na de zomer maken zij hun debuut bij Veronica met Veronica Inside, maar dat betekent dus niet het einde van Voetbal Inside bij RTL.

Het is niet bekend of RTL met een nieuwe talkshow komt of dat zij de wedstrijden van de Europa League gaan uitzenden onder de naam van Voetbal Inside. De afgelopen jaren is Voetbal Inside uitgegroeid van een praatprogramma naar een online voetbalplatform met nieuws en video’s.

Derksen gaf zondagavond tijdens zijn afscheidswoorden in de laatste VI Oranje Blijft Thuis voormalig programmadirecteur Erland Galjaard van RTL de schuld van hun vertrek bij RTL. Galjaard gaf CEO Sven Sauvé verkeerde informatie, door tegen hem te zeggen dat de heren van VI aan het bluffen waren.

De voetbalanalist vindt dat Galjaard hun vertrek naar Veronica op zijn geweten heeft. “Erland staat nu diskjockey te spelen, maar laat wel 7 zonder Voetbal Inside achter. Al komt er een nieuw Voetbal Inside, heb ik gehoord”, onthulde Derksen. Wilfred reageerde vervolgens bevestigend: “Ja, dus het komt altijd goed.”

De Europa League is nog tot 2021 te zien bij RTL, dus daarvoor moeten zij in ieder geval een nieuw team samenstellen. Bart Nolles, die ook al de presentatie van Tour du Jour van Wilfred heeft overgenomen, zou de Europa League ook wel willen presenteren. “Natuurlijk ben ik daarvoor in”, zei hij eerder.

Zelf denkt Nolles dat Marcel Maijer de voetbaluitzendingen van RTL7 gaat presenteren. Maijer is sinds 1997 sportverslaggever voor RTL Nieuws en presenteert ook veel sportprogramma’s op RTL7. Sinds 2011 presenteert hij samen met Koert Westerman de uitzendingen rondom de dartwedstrijden.

Een andere naam binnen RTL is Humberto Tan. Na het einde van RTL Late Night gaf de presentator in de talkshow FRITS! van Omroep West aan dat hij in de toekomst graag weer een sportprogramma zou willen presenteren. “Maar ik weet niet of ik dat nu meteen al zou willen doen”, voegde hij daar wel aan toe.

RTL heeft eerder al aangegeven dat de opzet van de Europa League ongewijzigd blijft. De uitzendingen rondom de wedstrijden starten met een voorbeschouwing en worden achteraf uitgebreid geanalyseerd. Hoe het team van presentatoren en analisten eruit komt te zien, maakt RTL later bekend.

Foto: RTL