RTL7-programma Voetbal Inside wordt ook voetbalblad

RTL7-programma Voetbal Inside wordt ook voetbalblad

Geschreven door Daniël Schalk

Het RTL7-voetbalprogramma Voetbal Inside, met presentator Wilfred Genee en vaste gasten Johan Derksen en Rene van der Gijp, wordt ook een blad, dat heeft uitgevrij Pijper Media bekendgemaakt. Pijper Media zal samen met RTL het nieuwe voetbalblad Voetbal Inside op de markt brengen.

Voetbal Inside-gezichten Johan Derksen, Wilfred Genee, Rene van der Gijp, Hans Kraay jr., Johan Boskamp en Wim Kieft zullen een grote rol krijgen in het blad. Naast interviews en fotoreportages met de zes hoofdpersonen komen er in het blad ook verhalen met de toppers uit de voetbalwereld.

Het blad moet dezelfde sfeer als het RTL7-programma overbrengen. “Waarbij de glimlach, net als op tv, uiteraard‎ niet ontbreekt”, aldus de uitgeverij van het blad. Het eerste nummer van het nieuwe voetbalblad Voetbal Inside zal op donderdag 15 december 2015, een week voor kerst, verschijnen.

Voetbal Inside is de opvolger van het voetbalprogramma Voetbal International. Door een conflict tussen het voetbalblad Voetbal International en het populaire, gelijknamige RTL7-programma, besloot RTL op eigen benen door te gaan en een compleet nieuw voetbalplatform te beginnen.

Voetbal International heeft er door de breuk een nieuwe concurrent bij op de bladenmarkt. Tevens krijgt Voetbal Inside ook concurrentie in de televisiewereld van Voetbal International. Voetbal International gaat exclusief voor KPN-klanten zelf een aantal voetbalprogramma’s maken.