Kijkers haten NPO-versie Bad Banks

Kijkers haten NPO-versie Bad Banks

Geschreven door Pieter Jongsma

Het experiment om buitenlandse series opnieuw in te laten spreken in het Nederland valt bij veel kijkers niet in de smaak. Dat blijkt uit verschillende reacties op social media. "Dat nasynchroniseren was een test toch? Nou test mislukt, nooit meer doen.. of beter doen #badbanks", schrijft Lianne op Twitter.

"Verschrikkelijk die nasynchronisatie van #badbanks. En wat nog erger is de Nederlandse acteurs die erin spelen zichzelf ook nasynchroniseren", schrijft Wendy. Vorige week maakte de NPO bekend de Duitse serie Bad banks met in de hoofdrol Barry Atsma te gaan nagesynchroniseren.

Ook  Jeroen zeurt op Twitter over de serie. "Wat een verschrikking is dat nasynchroniseren. Alsof je een slechte jaren 80 kung-fu film kijkt" De serie is door Atsma zelf in het Nederlands ingesproken. “We zijn benieuwd hoe de kijkers reageren op dit experiment”, liet Frans Klein, directeur video bij NPO vorige week weten.

In Duitsland worden buitenlandse series vaak in het Duits nagesynchroniseerd en nu gaat de NPO hetzelfde doen met Bad Banks. Frans Klein liet weten er veel vertrouwen erin te hebben. “We hebben er veel vertrouwen in. Daarom geven we de nagesynchroniseerde versie een prominente plek op NPO 1.”

Foto: AVROTROS / LETTERBOX FILMPRODUKTION GMBH