Big Brother: Een officiële waarschuwing en kleurenblind
Bron: RTL / Wesley de Wit

Big Brother: Een officiële waarschuwing en kleurenblind

Geschreven door Luc van der Velde Laatste update:

Elke zaterdag blikt Luc terug op de voorbije week in het Big Brother-huis.

En dan zijn we alweer een week verder in het experiment, week 6 is een feit! Zoals mijn collega Natasja al schreef, Hell week? Meer Drama-week! Er is een officiële waarschuwing uitgedeeld, een immuniteitspin kwam in het spel, een clown in huis en weer drie genomineerden! Dus ik heb weer genoeg gesprekstof voor diegene die veel gemist hebben van de week.

Einde Vimi

Tijdens de liveshow waren de genomineerden: Nawel, Salar en Dimitri in spanning tijdens de uitslagen. Nawel was de eerste bewoner die te zien kreeg dat ze mocht blijven. Toen dit bekend werd raakte Dimitri echt in de stress, hij wist volgens mij al dat hij degene was die moest vertrekken. Hij pakte zijn jas al van de kapstok en legde deze op zijn koffer. 

Toen de uitslag bekend werd dat Salar mocht blijven, barstte alle emoties bij Dimitri los en Salar was stomverbaasd dat hij mocht blijven. Vera had het die avond en de dag erna toch behoorlijk moeilijk mee dat haar vriendje moest vertrekken en is hier behoorlijk emotioneel om geweest. Nu een paar dagen later vind ik dat Vera het heel goed doet, veel opener en ik zie haar meer lachen dan huilen sinds Dimitri weg is. Lees hier wat Dimitri van zijn avontuur in Big Brother vond.

Hell Week

Na de liveshow was er een klein feestje voor de bewoners in de Game-Room, maar niet voor lang! Na een uurtje stopte dit en maakte Big Brother opnieuw het thema bekend van de week die komen ging: Hell Week. De bewoners moesten deze week echt laten zien wie het sterkst is en wie echt gemotiveerd is! Ze moesten onder andere gaan werken voor houtblokken en warm water. De volgende ochtend voordat dit alles bekend werd gemaakt door Big Brother, wilden de bewoners een ding weten: Waar zijn toch alle spellen, chips en snoep gebleven? De bewoners dachten dat Salar dit ‘s nachts had gedaan, want Salar had nogal diep in het glaasje gekeken tijden het feestje van de avond ervoor. 

Gisteren werd eindelijk aan Vera bekend gemaakt in de Game-Room, doormiddel van de beelden, dat het de clown is geweest die dit alles heeft weggehaald de nacht na het feestje. Vera is doodsbang voor clowns en was even bang dat de clown de Game-Room binnen zou komen, dit was echter niet het geval.

Werken voor de kost

Zoals ik net al benoemde, moesten de bewoners werken voor minuten warm water en blokken hout om het in huis warm te kunnen stoken. Toen Big Brother Salar had toegesproken dat hij, vanwege zijn kater, de Hell Week nogal persoonlijk had opgevat, werd Salar ook vriendelijk verzocht uit bed te komen en naar de tuin te komen met alle andere bewoners.

Hier stonden namelijk een bad met koud water en een salto-stoel klaar waarmee ze hun blokken hout en warm water mee konden verdienen. 5 minuten in het bad was 2 houten blokken waard. Vijf salto’s op de salto-stoel was 2 minuten warm water waard. Met deze groep van bewoners weet je eigenlijk al op voorhand dat die minuten en blokken hout in no time bij elkaar verdiend zullen worden en dat werd het ook. Ze hadden meer minuten warm water dan normaal, dus Big Brother, niet echt bepaald een Hell Week-actie, toch?

Nadien lagen er zakken aardappelen in de Game-Room. De zakken waren sorteert per bewoner, want de zakken wogen namelijk 10% van zijn/haar lichaamsgewicht. De zakken mochten de grond niet raken. Big Brother gaf de bewoners ook verschillende opdrachten met deze zakken zoals: bootcamp en aardappelen schillen met 1 hand en met de andere hand de zak omhoog houden. Nadat iedere bewoner twee aardappelen geschild had uit eigen zak, was de opdracht voorbij. De aardappelen waren een aanvulling op hun Weekly basics. 

Vertrouwen in elkaar of toch niet?

Big Brother riep elke bewoner apart naar de Dagboekkamer en wilde weten wie hij/zij het meest, en het minst vertrouwt in het huis. Later zou de uitslag bekend worden gemaakt in de woonkamer. De bewoner die het meest vertrouwd wordt was Tobias, degene die het minst vertrouwd wordt is Kristof. Ondanks dat je zag dat hij er best wel van schrok, gaf hij aan dat dit het spel is en het hem verder niet zoveel raakt. Daarna volgden al gauw de gesprekken over wie te nomineren.

Doordrammen en spanningen

In het begin van de week hadden Julio, Vera en Tobias een quiz avond verzonnen en dit was heel gezellig, totdat Leroy een vraag mocht beantwoorden met welke drie andere bewoners hij in de finale wilde staan. Ik zeg dus “mocht beantwoorden”, want dit was niet verplicht, behalve als hij de extra punten wilde verdienen om hun groepje te laten winnen. Hij gaf antwoord en hun groepje waren de winnaars van de avond. Toen sloeg het al gauw om. Leroy wilde nu ook van zowat elke bewoner weten met wie zij in de finale wilden staan. 

Salar gaf als antwoord dit niet tactisch te vinden om het te vertellen en Leroy liet het hier dan bij, maar toen Nouchine hem het zelfde antwoord gaf, vond hij dit allemaal bullshit en bleef doordrammen om toch zo een antwoord te kunnen krijgen. Nouchine vond dit echt bruut en hield voet bij stuk en gaf ook aan dit echt niet leuk te vinden hoe agressief hij op haar overkwam, waar op Leroy geïrriteerd raakte en weg liep. Nouchine voelde zich echt rot hierdoor en werd behoorlijk emotioneel.

Onder andere Nawel, moest ook aanhoren van Leroy dat hij het allemaal maar bullshit vond en hypocriet en dat hij het achterbaks vind van Nouchine. Ik vond het persoonlijk heel vrouwonvriendelijk hoe hij zat te drammen bij Nouchine, want ik heb alles kunnen volgen op de livestream en daar was meer te zien dan wat er in de uitzending naar voren kwam en ik vond het nogal richting mentale mishandeling gaan, maar goed, dat is mijn mening. Nadien word het een soort van uitgepraat en vindt hij het gauw weer goed en oke, maar wat hij echt vind van Nouchine wordt niet tegen haar gezegd en dan durft hij zich “Oprecht en eerlijk” te noemen. Ik denk dat Leroy de betekenissen hiervan eens moet opzoeken.

Boodschappenspel

Voor deze challenge zouden de bewoners in duo’s moeten samenwerken wat dus betekent dat er een bewoner overblijft. Deze bewoner kreeg dan de ‘power of shopping’. Dit ging tussen Leroy en Peter die het lot lieten beslissen door “Steen, papier, schaar” te spelen. De eerste twee keer ging dit niet goed en de derde keer won Peter.

De duo’s moesten naar de mini-mall komen en de een moest een blind-bril op en de ander moest kleuren opnoemen. Dit was lastiger dan gedacht voor de meesten, want er kwam een kleur te staan in woord, maar het woord was dan in een andere kleur geschreven en die kleur moest juist opgenoemd worden. Bijvoorbeeld kwam er ‘Blauw’ op het scherm te staan maar dit woord had de kleur groen, dan moest groen opgenoemd worden. Om het nog lastiger te maken vroeg Big Brother ook tussendoor naar de lievelingskleur van degene met de blind-bril op en vertelde hij een aantal feiten over deze kleur.

In de juiste volgorde van de kleuren, moest degene met de blind-bril op, de kleuren opnoemen in de Dagboekkamer. Er mochten geen fouten gemaakt worden, want als je ook maar een fout had opgenoemd, verdiende je geen geld voor de pot. In totaal was er 90 euro verdiend. Er viel 30 euro per duo te verdienen.

Peter mocht hierna de boodschappen gaan doen en kocht ook een bakje met drie wasmuntjes. Dit zou later ook weer gaan escaleren, omdat Peter een prank wilde uithalen met de bewoners door te zeggen dat er in het bakje, drie immuniteitspinnen zaten. Deze grap werd, door de volgende Jackpot-challenge, door een aantal bewoners niet in dank afgenomen.

Jackpot-challenge met immuniteitspin

De Jackpot-challenge vond plaats in de Game-Room. In het midden stond een tafel met een sleutel om jezelf te bevrijden en er stond een bakje met een immuniteitspin.

Als de eerste bewoner de pin gelijk zou pakken, zouden ze 1000 euro voor de pot verdienen. Als de tweede de pin pas zou pakken, zou dit 2000 euro opleveren en zo door tot de 10e bewoner. Dus er viel in totaal 10.000 euro te verdienen. Door de grap van Peter kregen Julio en Leroy het al best benauwd omdat er al drie pinnen in het spel waren en nu een vierde voor het oprapen lag. Leroy was als vijfde bewoner aan de beurt nadat er 4 bewoners zichzelf al hadden bevrijd: Nawel, Hanne, Peter en Tobias. Leroy vond 5000 euro een mooi bedrag voor de pot en pakte dan ook de immuniteitspin, met ergernis van vooral Kristof. Hij zag het als 5000 euro verlies in plaats van winst.

Leroy haalde maar weer eens zijn Lego avontuur erbij en hoeveel pijn hij daarmee had geleden en hoeveel geld hij daarmee had opgehaald. Kristof begreep het op zich wel maar vond het gewoon heel jammer omdat het bedrag hoger had kunnen zijn. Nu de pin was gepakt is Leroy dus immuun deze week en moesten Leroy en de overige bewoners dan ook de nacht in de Game-Room doorbrengen. De vier bewoners die zich al bevrijd hadden, moesten overnachten in de woonkamer, maar zij hadden wel heerlijke warme chocolademelk met marshmallows en een houtkachel tot hun beschikking.

De volgende ochtend werd iedereen weer herenigd en werd de “kut-grap”, zoals Leroy het herhaaldelijk noemde, besproken met Peter. Peter was zich van geen kwaad bewust en kon deze challenge ook niet voorspellen, anders had hij al lang verteld dat het geen pinnen waren maar gewoon wasmuntjes.

Officiële waarschuwing

Leroy heeft die avond een officiële waarschuwing gekregen van Big Brother vanwege het gluren in de douches. Grace en Nouchine stonden te douchen en Leroy waste zich in bad. Op een gegeven moment stond hij rechtop in het bad en keek de richting op van Grace en Nouchine en maakte de opmerking: “oh ik zie twee tepeltjes” en ging direct daarna weer zitten in bad en stak zijn hand in zijn broek bij zijn geslachtsdeel. Aan Big Brother vertelde hij dat hij zijn geslachtsdeel toch moet wassen? Maar bij veel kijkers is deze gebeurtenis in het verkeerde keelgat geschoten.

Meer over deze gebeurtenis kan je hier lezen.

Een Secret Mission

De volgende challenge werd weer in de Game-Room gespeeld en hierbij moesten woorden gespeld woorden. Er stond ook een ‘elektrische stoel’ in de Game-Room, degene die hierop kwam te zitten kon een elektrische schok krijgen als een bewoner een woord verkeerd spelde. Spelde ze het woord goed verdiende ze geld, maar als het fout was gespeld konden ze ook geld verdienen. Dit kon dus door de hendel over te halen en de desbetreffende bewoner een schok toe te dienen.

Omdat Big Brother het idee had dat niemand vrijwillig in de stoel wilde gaan zitten wees hij Salar aan. Allemaal met een reden natuurlijk, want Salar en Peter werden eerder al naar de Dagboekkamer geroepen voor een geheime opdracht. Salar zou helemaal geen schokken krijgen, maar moest goed acteren om de bewoners het tegendeel te laten geloven. Peter moest expres zijn gekozen woorden verkeerd spellen. Elke keer bij een fout gespeld woord gaf Salar aan dat ze de hendel wel over mochten halen en de bewoners vonden het gewoon zielig voor hem. Salar vond het echt lief om dit allemaal te horen, maar ook heel goed om te horen want dat betekende dat hij geloofwaardig overkwam. Later werd in de woonkamer bekend gemaakt dat de Secret Mission geslaagd was en vertelde Salar en Peter hun missie.

Spetter Pieter Pater, lekker in het slijm

Donderdag was het tijd voor een speciale Jackpot-challenge. Alle bewoners moesten hun badkleding aan doen, met daarover een shirt en daarover weer hun sportkleding. Al deze kleding bleek nodig te zijn voor de challenge. Hanne mocht niet mee doen en moest in haar eentje een spel spelen in de Game-Room. De overige bewoners zagen dat de hottub open was en er in het midden van de tuin een grote ronde vat stond met op de bodem een sleutel aan een dobber. De bedoeling was dat ze doormiddel van hun kleding, water van de hottub in dat vat moesten krijgen. Ze kregen hier 45 minuten voor. Na veel rennen en wringen van kleding hebben ze de challenge gehaald in 44 minuten en 30 seconden!

Ze maakten het kistje open met de sleutel en daar zat een knop in die werd ingedrukt. Daardoor viel er slijm uit het plafond bij Hanne die in een badkuip had plaatsgenomen. De bewoners in de tuin kregen dit te zien op het scherm in de tuin. Hanne raakte in de stress en moest tot zichzelf komen, want het was helemaal donker gemaakt in de Game-Room en daardoor kon zij niet zien wat er uit het plafond viel en wat de objecten in het slijm waren. Dit waren ballen die zij zoveel mogelijk, binnen een minuut, uit het bad moest gooien. In totaal had ze alle 20 ballen te pakken kunnen krijgen en zo heeft Hanne 2000 euro voor de pot verdiend!

Luxe Rijsttafel

Donderdag gaf Big Brother het eind signaal van de Hell Week. Omdat hij vond dat de bewoners heel goed door deze week zijn gekomen, trakteerde Big Brother de bewoners op een luxe rijsttafel en met lekker bier erbij. Wel kreeg Salar het vriendelijke verzoek om rustig aan te doen met de alcohol. Dit omdat hij vorige week zaterdag nogal veel en veel door elkaar heeft gedronken. Dit etentje kwam natuurlijk als een heerlijke ontspanning voor de bewoners, want eerder die dag werden de genomineerden al bij de bewoners bekend gemaakt.

De genomineerden van deze week zijn: Salar, Nawel en Peter. Wie er in het huis mag blijven, ligt bij de kijkers. Op wie stem jij? Bekijk vanavond tijdens de liveshow wie deze week het huis moet verlaten!

De liveshow van Big Brother is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL5 en Play4. Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!