Goede Tijden, Slechte Tijden komt met samenvattingen

Goede Tijden, Slechte Tijden komt met samenvattingen

Geschreven door Sebastiaan Boers

Nog maar een week en dan start het negenentwintigste seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Voor het zover is, komt GTST eerst met een samenvatting. Het vorige seizoen wordt in vijf afleveringen samengevat. De eerste samenvatting start vanavond om 20.00 uur bij RTL 4.

Het is voor het eerst dat GTST het afgelopen seizoen op deze manier herhaalt. Normaal werden de laatste vijf afleveringen van het seizoen nogmaals aan de kijker getoond. Dit keer doet GTST het dus even anders. 

Het huidige seizoen begon met de dramatische brand in Boks. Heel veel inwoners zaten gevangen in de vuurzee. Tijdens deze brand kwam Maxime (Marjolein Keuning) om het leven. Dankzij het ingrijpen van Ludo (Erik de Vogel) en van Anton (Joep Sertons) wisten de meeste mensen uit Boks te ontsnappen. Alleen Laura (Jette van der Meij) bleef lang last houden van de brand.

In het nieuwe seizoen kwam ook Anouk Maas de vaste cast versterken. Zij was in de eerste aflevering van het huidige seizoen te zien als Zoë. Vooral Laura had behoorlijk veel aan haar steun. Alleen bleek Zoë een dubbele agenda te hebben. Toch maakte Zoë snel vrienden in Meerdijk. Vooral met Aysen (Dilan Yurdakul) leek ze wel een klik te hebben.

Deze vriendschap werd behoorlijk op de proef gesteld in dit seizoen. Zo liepen de spanningen in de eerste winter-cliffhanger behoorlijk hoog op. Zoë had een confrontatie met Jan Maes (Harpert Michielsen). Kort daarna werd Jan vermoord. Het heeft lang geduurd voordat het duidelijk werd wie er achter deze moord zat. Na een lange periode van onzekerheid, bleek Loes (Beaudil Elzenga) achter de moord te zitten.

Tijdens de zomer-cliffhanger werd dit uiteindelijk ontdekt. Lana (Faye Bezemer) vertelde Aysen eindelijk de waarheid. Daarop volgde een spannende klopjacht tussen Aysen en Loes. Uiteindelijk kwam Loes, na deze klopjacht, ten val. Of zij die val overleefd heeft, is nog maar even de vraag.

Voor het zover is zendt RTL 4 eerst vijf samenvattingen uit. In deze samenvattingen krijgt de kijker het hele seizoen in vogelvlucht te zien. Vanaf het moment van de dramatische brand tot aan de val van Loes. Een week later, op maandag 3 september, gaat het nieuwe seizoen dan eindelijk van start.

Goede Tijden, Slechte Tijden is vanaf 3 september weer iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: Jaap Vrenegoor