Recensie Goede Tijden Slechte Tijden!

Recensie Goede Tijden Slechte Tijden!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Goede Tijden Slechte Tijden (GTST)

Goede Tijden Slechte Tijden maakt een zeer goede start na de zomer.

De zomercliff was bijzonder spannend. Maxime had een parachutesprong geregeld voor haar vrienden Rik en Nuran. Het aankomende huwelijk stond voor de deur dus tijd voor een letterlijke sprong in het diepe. Veel inwoners wilden deze sprong wel mee beleven. Zo zagen de kijkers; Rikki, Noud, Wiet, Lorena, Mike, Nina, Maxime, Nuran en Aysen mee springen. Rik zou ook mee springen maar die werd wakker naast een vreemde vrouw (Femke).

De avond voor de sprong werd 1 van de parachutes onschadelijk gemaakt. Door wie dit gedaan is, is lang geheim gebleven. In de finale aflevering voor de zomer sprongen de negen inwoners uit het vliegtuig. Maar het noodlot slaat toe. Bij 1 van de springers gaan de parachutes niet open... Met als gevolg een sprong met dodelijke afloop.

De hele zomer worden de kijkers van GTST in spanning gehouden. Wie overleefd de sprong niet. Wie heeft het gedaan? Waarom is het gebeurd? Hierin speelden de makers van GTST handig in. Namelijk door een app. In deze app konden de kijkers een spel spelen en er zo achter komen wie de sprong overleefde en wie niet.

Na de spannende zomer begon GTST het seizoen bijzonder spannend. Voor de kijkers die de app niet gebruiken was het extra spannend. Al werd er in RTL Boulevard regelmatig een naam prijs gegeven van een ''overlever''.

Uiteindelijk blijkt Mike te zijn overleden. Hij is degene die gesprongen is met de kapotte parachute. Dat is bekend, maar nu heerst er de vraag wie heeft het gedaan?

Menno Kuiper, een recherce van de politie Meerdijk, krijgt de taak het onderzoek te leiden naar de moord op Mike. Dit blijkt een lastige klus te zijn. Veel inwoners gedragen zich verdacht, niet alleen voor de kijkers maar ook voor Menno.

Als eerste wordt de sluwe Lorena opgepakt. Ze is hoofdverdachte en blijft een poos in de cel. Maar Lorena komt er via Lucas achter dat zijn zus Nina te zien is geweest op een bewakingscamera op de nacht voor de sprong. Lucas heeft de beelden gezien op het politiebureau bij zijn vriend Menno.

Lorena wil de cel uit en verteld uiteindelijk het verhaal aan de politie. Met als gevolg dat ook Nina in de cel beland.
Lucas wordt gek omdat hij juist vermoedt dat Ludo Sanders er achter zit. Ook de moeder van Nina, Janine denkt dat haar exman meer weet van de moord op Mike.

In de tussentijd nemen de familieleden van Mike, zijn zus Bianca, zijn zwager Anton en Tim afscheid. Bianca wordt gek van het wachten tot er een bekentenis komt. Wie heeft haar broer vermoord? Als uiteindelijk zowel Lorena als ook Nina op vrije voeten komen, wil Bianca het hef in eigen handen nemen. Ze besluit alles op alles te zetten om of van Lorena of van Nina een bekentenis te lokken. Dit loopt gelukkig goed af. Maar Bianca is er helemaal door heen.

Het is een lastig jaar geweest voor zowel Bianca als voor Anton. Edwin hun zoon overlijdt, hun andere zoon Sjoerd raakt verslaafd aan drugs, en ineens blijkt Anton nog een zoon te hebben, Tim. Ook de ex van Anton, Julia komt Meerdijk onveilig maken.
Wat lijkt als een gastrol, blijkt toch een lange termijn rol te zijn.

Julia is inmiddels gelukkig met Ludo. Ze beleven voor de zomer een romance en uiteindelijk voelen ze toch meer voor elkaar. Alleen Ludo's zus Maxime is hier niet zo blij mee.

Na een paar maanden is het onderzoek onder leiding van Menno nog geen steek verder. Collega Aysen probeert het op eigen houtje.
Bing komt vrij en meteen verdenkt Aysen hem ervan de parachute van Mike te hebben gesaboteerd. Aysen komt er achter dat de nummers van de parachutes van haar en Mike bijna het zelfde waren. Het leek er op alsof de dader juist Aysen wilde pakken en niet Mike.

Na verder speurwerk komt Aysen er achter dat Rik niet helemaal eerlijk is geweest. Ze komt erachter dat Rik de avond voor de sprong met Femke is vreemd gegaan. Femke bezorgd Rik regelmatig een onaangenaam gevoel. Femke is verliefd op Rik en doet er alles aan om bij hem in de buurt te komen. Rik snapt dat het niet zo verder kan en biecht het op aan Aysen.

Aysen komt er achter dat niet Bing, maar Rik de dader is. Hij heeft de moord op Mike gepleegd.
Rik geeft toe aan Aysen waarom hij het heeft gedaan. Hij was kwaad op Aysen om Danny's dood. Hierover wist Nuran meer en heeft niets verteld aan Rik. Ook aan Nuran bekent Rik zijn misstap met Femke. Alleen de moord op Mike houdt hij nog geheim...

Daarnaast staat er een huwelijk voor de deur. Lucas wilde graag met Menno trouwen, maar bedenkt zich toch en zet een punt achter zijn relatie. Waarom dit is, is nog niet bekend.

Ook keren een paar (oud) inwoners weer terug in Meerdijk. Zo zijn Sjors, Sjoerd en Rikki na een paar maanden van afwezigheid weer terug in Meerdijk. Ook is er een geheimzinnige nieuwe inwoner; Vincent. Vincent wordt een werknemer van Ludo, tot genoegen van Maxime. Waarom dit is, is voor de kijker niet duidelijk. Weer lijkt een lange tijd van spanning aan te breken, maar dat valt mee. Vincent is een zoon van Maxime. Alleen wie is zijn vader en waarom weet Vincent dit niet.

Opnieuw een spannende periode in Meerdijk. Waar de kijkers vooral op wachten is de terug keer van (de nieuwe) Bianca. Wat gaat ze er van vinden als blijkt wat Anton in haar afwezigheid heeft gedaan?

Goede Tijden Slechte Tijden kan spreken van een goede start na de zomer.  Iedere avond is GTST in de top 5 te vinden van de kijkcijfer top 25.

Goed Tijden Slechte Tijden is elke doordeweekse dag te zien om 20.00 uur bij RTL4.