Hart van Nederland speelt Monopoly

Hart van Nederland speelt Monopoly

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De hele zomer is Hart van Nederland, zowel vroeg als laat, op de vertrouwde tijdstippen te zien. Naast het dagelijkse nieuws is op 10 juli de Hart Special Yolande’s Missie over de Schiedammer parkmoord. Van 15 tot en met 19 juli is er speciale aandacht voor de Nijmeegse 4Daagse met extra verslaggeving vanaf locatie en van 22 juli tot en met 25 augustus spelen alle verslaggevers en presentatrices het levensechte Monopolyspel.

Yolande’s Missie

Soms komen er verhalen voorbij op de Hart van Nederland redactie die niet in de gebruikelijke items van 3 minuten te vangen zijn. De Schiedammer Parkmoord is er daar een van. Yolande overkwam het ergste dat je als ouder kan overkomen. Ze verloor haar dochter Nienke. Op 22 juni 2000 werd zij samen met haar vriendje aangevallen in het Beatrixpark in Schiedam. Maikel overleefde het, Nienke werd vermoord.
Pas na vier jaar werd de dader gepakt. Ondanks Yolande’s immense verdriet besloot zij zich in te zetten voor de komst van de familierechercheur bij de politie. Een fenomeen dat nu gemeengoed is, maar destijds nog in de kinderschoenen stond. In deze Hart Special vertelt Yolande over haar missie.

Nijmeegse Vierdaagse

Hart van Nederland doet ook dit jaar traditiegetrouw weer verslag van de Nijmeegse Vierdaagse. HvNL komt vanaf de vooravond, 15 juli, tot en met de slotdag, vrijdag 19 juli, dagelijks in de vroege en late editie vanuit Nijmegen. Nieuw dit jaar is de HvNL rubriek ‘Marlaynes Massagepost’. Presentatrice Marlayne Sahupala interviewt hierin verschillende wandelaars die door een professionele masseuse behandeld worden in de opvallende rode HvNL-keverbus die geparkeerd staat bij de officiële medische verzorgingpost. Om de uitputtingsslag van het wandelen echt te delen met de kijker, loopt verslaggever Hans de Herdt met de militaire reservisten mee. Om het traject van 40 km per dag met 10 kg bagage te volbrengen, heeft Hans wekenlang een trainingstraject gevolgd bij defensie.

Monopoly

Wat gaat er schuil gaat achter de bekendste, duurste en beruchtste straten van Nederland? Het wereldberoemde Monopolyspel leidt Hart van Nederlandverslaggevers en presentatrices vanaf 22 juli tot en met 25 augustus van de gevangenis, naar de buurten waarin we wonen en werken. We staan hartje zomer op de Brink en op t Haagse Plèn en zoeken uit wat er ’s nachts gebeurt op het Station.Net als bij het spel, bepaalt de dobbelsteen het.

De redactie van Hart van Nederlanjd is nog steeds op zoek naar leuke Monopoly verhalen. Heeft u een leuk of bijzonder verhaal over een Monopolystraat of plek? Deze kan doorgegeven worden via het e-mail adres hart@sbs.nl of de tiplijn 020-8007777