Regie finale ‘X Factor’ in handen van de kijker met interactieve livestream

Regie finale ‘X Factor’ in handen van de kijker met interactieve livestream

Geschreven door Pieter Jongsma

In de spetterende ‘X Factor’-finale op vrijdag 5 juli aanstaande ziet de online kijker vanuit een uniek perspectief B-Brave, Adriaan of Haris met de winst er vandoor gaan. In het midden van het podium staat namelijk een camera opgesteld, waarmee de kijker op eigen aansturing 360 graden kan rondkijken in de studio. Zo bepaalt de kijker zelf waar hij op inzoomt. De livestream geeft bovendien toegang tot interactievehotspots met exclusief beeld- en/of videomateriaal. Alles wat de kijker ontdekt kan worden gedeeld via social media.

Tijdens de finale komt de strijd tussen juryleden Angela Groothuizen en Gordon tot een hoogtepunt. Angela schuift Adriaan en Haris naar voren uit de categorie Jongens, Gordon voert B-Brave aan uit de categorie Groepen. De kandidaten van juryleden Candy Dulfer en Ali B hebben het programma helaas al moeten verlaten. De drie finalisten zullen ieder eerst eenmaal optreden, waarna de kijker bepaalt welke twee het verder tegen elkaar opnemen in de strijd om het felbegeerde platencontract en de auto. Tijdens de finale is er een gastoptreden van Robin Thicke.

Naast de ‘X Factor 360’ livestream houdt Ferry Doedens buiten de uitzending om de online kijker ook tijdens de finale op de hoogte. Zowel de ‘X Factor 360’ livestream als de presentatie van Ferry zijn te volgen op desktop, smartphone en tablet. Het gesprek over de interactieve livestream is op Twitter te volgen onder #XFactor360.

'X Factor' wordt voor RTL 4 geproduceerd door BlueCircle.

Kijk voor de interactieve livestream en de livestream met Ferry Doedens op: http://www.xfactor.nl

Uitzending: RTL 4, vrijdag 5 juli vanaf 20.30 uur.