Expeditie Robinson 2018 De rapperbom barst in kamp  Zuid.

Expeditie Robinson 2018 De rapperbom barst in kamp Zuid.

Geschreven door John Holdorp

3 verschillende kampen bij Noord zit alles tegen. Ze zijn al 2 kampleden kwijt en de sfeer wordt slechter als ze na de eerste regenbui het vuur niet aankrijgen. Kapitein Donny probeert de stress te sussen. In het kamp van de onbekenden gaat alles crescendo maar als ook zij het vuur niet aankrijgen duikt het onderliggende probleem op, Gwenda vertelt iedereen weer hoe het moet waardoor de ergernissen over haar houding toenemen. En in kamp Zuid gaat alles eigenlijk best goed m.u.v. de continue zeurende Josylvio en I am Aisha. Hoe houden de teams zich als vandaag alles mee of tegen zit?

 

Als eerste de kapiteinsproef waarin Toni absoluut iets goed wil maken en wil winnen.  Als blijkt dat het weer een hangproef is rekent Gwenda zich al rijk. Tijdens de proef valt Donny al heel snel af. Toni en Gwenda strijden verder maar een opmerking van Gwenda stimuleert Toni alleen maar meer om niet op te geven. Gwenda valt uiteindelijk en Toni wint de proef.

Bij terugkomst bij hun teams blijkt dat 2 van de 3 kapiteins hun positie niet goed inschatten. Toni vertelt aan Gregory dat hij hem gered heeft door zijn overwinning omdat Gregory anders weggestemd zou zijn. Als Gregory dit bespreekt met de Loiza en Stijn zijn deze dames hoogst verontwaardigd. De vraag is of Toni hiermee zijn graf heeft gegraven.

In kamp zuid is men vooral blij dat Toni gewonnen heeft na twee keer op de eilandraad te hebben gezeten. En in het team van de onbekenden is men wel blij en denkt Gwenda dat ze veel krediet heeft opgebouwd maar irriteert iedereen zich wel aan haar houding maar laten ze dit niet merken omdat Gwenda een munt heeft.

Als kamp Zuid en de onbekenden elkaar treffen bij de eliminatieproef, weer een hangproef lijkt het erop dat kamp Zuid gaat winnen, maar uiteindelijk verliest Zuid de proef toch en moeten ze naar de eilandraad. Iets waar ik erg vrolijk van werd want ik hoop zo dat ”ik ben wel een pussyboy” Josylvio of I am (Ashamed  to be) Aisha die eigenlijk alleen maar zeuren eruit vliegen.

Al snel blijkt dat Steven en Nienke eraan denken om “baas” Corry weg te sturen. Maar Josylvio vraagt het team om hem naar huis te sturen. Als dan Donny en Jody terugkomen van vissen blijkt de rapperbom te zijn gebarsten. Aisha loopt te schelden tegen Corry over een zitplaats op de hangmat. Deleeftijd van Corry al is ze meer dan 800 jaar oud, Aisha doesn’t give a fuck.

Wel Aisha, ik heb elk seizoen van Robinson gekeken en zelden was iemand zo irritant aanwezig zonder iets bij te dragen. Zelfs moeder gans Soundos van vorig seizoen heeft meer bijgedragen dan jij. Maar ondanks de grote bek van Aisha stelt het weinig voor want net als zo vele rappers voor haar geeft ze onmiddellijk op en benadeelt hiermee haar team. Ondanks de opgave van Aisha, waarop ik besluit een biertje te pakken en te proosten moet haar team toch naar de eilandraad en blijkt dat alle teamleden gestemd hebben op Josylvio. Die echter mag blijven en een zwarte stem krijgt in op de volgende eilandraad. Maar rappers eigen besluit ook Josylvio op te geven.

Rappers en Expeditie Robinson betekend eigenlijk gewoon dat je vrijwel zeker weet wie de vroege opgevers zijn.  En weer blijkt dat bekende Nederlanders sneller opgeven dan de onbekende Nederlanders.

Maar tijdens de vooruitblik op de komende aflevering wordt alweer een bom geplaatst, iedereen moet zijn spullen pakken want sommigen komen niet meer terug. Want er worden 2 teams van 7 deelnemers geformeerd. Dus 14 deelnemers blijven over er zijn echter nog 7 onbekende Nederlanders aanwezig, 5 kampleden uit team Zuid na de opgave van de twee zijkwijven van Zuid en 5 teamleden van Noord nadat zij twee keer iemand weg hebben moeten stemmen opeen eilandraad. Er zouden volgende week dus 3 deelnemers af moeten vallen!