Expeditie Robinson 2018: Bekend tegen onbekend?

Expeditie Robinson 2018: Bekend tegen onbekend?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Expeditie Robinson 2018 Bekend tegen onbekend? Vorig jaar bleek dat de terugkeer van de onbekende Nederlanders een succesgreep was. Deze onbekenden hadden een compleet andere instelling en deden het prima, een ervan, Carlos Platier Luna werd uiteindelijk zelfs de winnaar van het programma.

Voor dit jaar worden de kandidaten van kamp onbekend ook als eerste getoond. Nu geen 4 kandidaten maar een zevental. Naast dit kamp zijn er de traditionele kampen noord en zuid met beide 7 min of meer bekende Nederlanders.

Bij de bekende Nederlanders bestaan de kampen uit 4 mannen en 3 vrouwen, bij de onbekende Nederlanders is dit net omgekeerd. De onbekende Nederlanders zijn normaal gesproken fan van het programma en nemen echt deel om Robinson te zijn. De bekende Nederlanders nemen m.i. vaak deel om hun carrière nieuw leven in te blazen, aandacht op zichzelf te vestigen of om zoals vorig jaar met Dave Roelvink een imago switch te veroorzaken. Hun focuspunt ligt meestal meer op het spelen van het spelletje dan op het echte survivallen.

Dit jaar dus 3 kampen, laten we de deelnemers eens onder de loep nemen:

Kamp onbekend bestaat uit: Laurie Scheerder een 25-jarige promotiemedewerkster en actrice in spe met een uitgesproken aanwezigheid. Dus eigenlijk een onbekende Nederlandse die bekende Nederlandse wil worden? Is dat geen totaal andere categorie? Een uitgesproken aanwezigheid zorgt in de meeste gevallen voor een snelle exit. Wie snel negatief opvalt is meestal een eerste kandidaat om weggestemd te worden. Maar moet het kamp van de onbekenden ook dezelfde route doorlopen als kamp Noord en Zuid?

De tweede kandidaat is  Őzgűr Aksan een 29 jarige woonbegeleider met Koerdische roots die zowel rustig als explosief is, op de achtergrond e fanatiek, laid-back en fel is. Een vat vol tegenstrijdigheden. Kan hij deze uitersten inzetten en gebruiken of heeft hij er geen controle over is de vraag. Dominique Hazeleger, een globetrotter en levensgenieter. Ze heft veel gereisd en waarschijnlijk dus ook in primitievere locaties verbleven. Misschien heeft ze hierdoor al wat ervaringen opgedaan die haar behulpzaam zouden kunnen zijn.

Gwenda Nielen, een 39-jarige majoor uit de landmacht. En leidinggevende en waarschijnlijk fysiek nog prima. Dus waarschijnlijk een sterke kandidaat, maar neemt ze direct teveel de leiding dan kan dit averechts werken.

Jan Bronninkreef, boer en de oudste van de onbekenden, een vaderfiguur en een met de natuur. Alhoewel de natuur op het eiland waar ze verblijven veel zal verschillen van de weilanden en akkers thuis verwacht ik wel dat hij nog redelijk fit is, boeren zijn harde werkers. Robin Bakker, en 26-jarige aanpakker en werkzaam in de Rotterdamse haven. Met een charmant en sympathiek karakter. Zet zich waarschijnlijk direct in maar als hij de Rotterdamse directheid ook heeft in wat hij zegt, zal hij waarschijnlijk op zijn tellen moeten gaan passen. Sandra Spreij, een 51-jarige streetwise coffeshop eigenaresse. Met vermoedelijk een hoop mensen kennis en streetwise dus zou deze dame een verassing kunnen worden.

Kamp  Zuid begint met de voor mij grootste verassing onder de kandidaten: Corry Konings, mijn eerste gedachte was: “meid wat heb je hier te zoeken”. Maar zou dit moedertje, de andere expeditieleden een heel apart gevoel van binnen geven of is huilen voor haar al snel te laat? Ze staat echter wel open voor nieuwe dingen want Corry heeft ook meegedaan met het programma van Ali B waarin moderne rappers gekoppeld worden aan oudere succesvolle Nederlandse artiesten.

Donny Roelvink, broer van Dave in tv-personality lijkt mij een poging om de populariteit van zijn broer Dave te evenaren die na een aantal schandalen een echte imago ommekeer wist te bereiken door zijn deelname aan Expeditie Robinson vorig jaar. I am Aisha, hiphop artieste, met meerdere hits op haar naam. De deelnemende hiphoppers hebben vaker minder succesvol dan succesvol deelgenomen aan Expeditie Robinson. Wie weet schaart zij zich in het rijtje van de succesvollere deelnames. Jody Bernal, zanger en nu DJ, voor mijn nog steeds gekoppeld aan de hit “Que si que no” vanuit mijn herinneringen aan die periode lijkt hij mij niet echt een Robinsonner, maar misschien verrast hij ons wel.

Josylvio, een succesvolle Nederlandse rapper. Waarvan ik nog niet gehoord had, ik heb dus geen enkel idee wat ik van hem kan verwachten. De info die bij hem staat verschaft ook niet veel meer. Nienke Plas, youtubster, tv-presentatrice met een platencontract op zak. Lijkt mij op zoek naar meer naamsbekendheid, maar kan met haar harde grappen best nog eens voor opwinding in haar kamp gaan zorgen.

Steven Bunswijk, de Braboneger, man met een schitterend gevoel voor humor en voor mij de bekende kandidaat waar ik echt naar uitkijk en me op verheug. Zijn simpele kijk op dingen gekoppeld aan zijn keiharde uitspraken gaan zeker voor mooie stukjes televisie zorgen. Kamp Noord heeft de volgende deelnemers: Famke Louise, model, vlogster en zangeres een echte dame van deze tijd die in Models in Paris al samen heeft geleefd met een groep mensen. Mogelijk helpt deze ervaring haar ook in kamp Noord.

Gregory Sedoc, ex-sporter en o.a. personal trainer. Moet dus zelf fysiek heel fit zijn, een van de kandidaten om proeven te winnen en in het begin in proeven heel nuttig te zijn voor zijn team. Zou vanuit dat een kandidaat voor de samensmelting zijn.

Johnny Kraaijkamp, niet meer zo piepjong, zeer ervaren acteur. Ziet hij kans om een glansrol te spelen in zijn kamp of wordt hij snel eruit gewipt omdat hij toch een oudere deelnemer is? Veel zal afhangen van zijn fysieke gesteldheid. Loiza Lamers, model. De meeste modellen die deel hebben genomen bleken niet echt de meest succesvolle kandidaten, dus mijn verwachtingen zijn laag maar ik moet bekennen wel vaker te hebben genoten van de deelnemende modellen.

Stijn Fransen, actrice en danseres, voor mij ook redelijk onbekend omdat ik geen Goede Tijden Slechte Tijden fan ben, ze zal mede door haar bekendheid hier veel fans hebben. En ik verwacht van haar meer dan van Loiza, maar de tijd zal het leren. Toine van Peperstraten een van de gezichten van Studio Sport en naderhand Fox Sport, is hij fysiek zelf ook een sporter en heeft hij zelf ook een sportersmentaliteit en een wil om te winnen? Ik hoop van wel .

Tony Junior, DJ, vlogger en een zeer bescheiden type volgens de info. Heeft als DJ veel van de wereld gezien en bescheidenheid is zeker in het begin van Robinson een goede eigenschap. Als je teveel opvalt vlieg je er meestal snel uit. Als hij fysiek behoorlijk fit is zou ook voor hem de samensmelting mogelijk zijn.

Kortom een grote verscheidenheid aan kandidaten. Op het eerste gezicht zijn dit de topkandidaten uit elk team: Gwenda Nielen uit Team onbekend,  Steven Brunswijk uit team Noord en Gregory Sedoc uit team Zuid.

Foto: RTL / Martijn van Gelder