Expeditie Robinson 2018 Gewoon dom, arrogant of een ontzettende  klootzak?

Expeditie Robinson 2018 Gewoon dom, arrogant of een ontzettende klootzak?

Geschreven door John Holdorp

Vorige week was al aangekondigd dat de expeditie door zou gaan met twee teams van 7 deelnemers. Wat betekend dat er 3 deelnemers af zouden moeten vallen of hebben de producenten toch nog een verassing in petto?

We hadden dus team Noord en Zuid beiden met 5 deelnemers en het team van de onbekenden dat nog intact was. Team Noord en Zuid werden opgeroepen om hun spullen te pakken en beide teams moesten naar het eiland van de kapiteinsproef en kregen daar te horen dat het team van de onbekenden volledig was en automatisch doorging. Voor de 10 bekende Nederlanders waren er nu de volgende consequenties…..

De kapiteins Donny en Toni moesten tegen elkaar strijden, De winnaar van deze proef mocht zelf zijn team samenstellen. Na een heroïsche proef won Toni en mocht hij zijn team samenstellen. Zijn 1e keuze was Donny, daarna volgenden de volgende BNN-ers Gregory, Loiza en Stijn uit zijn eigen team en Steven en Jody uit het andere team.

De afvallers waren dus Corry, Johnny en Nienke. Zij vallen echter niet af maar gaan naar Duivelseiland waar ze tegen elkaar moete gaan strijden.

Het nieuwe kamp Noord, kamp van de supervips moet dus een eliminatieproef gaan strijden tegen het team van de onbekenden en zoals constant wint het team van de onbekenden en moet het pas nieuw samengestelde  team van de bekende Nederlanders naar de eilandraad.

Snel blijkt dat Gregory een dubbelspel gaat spelen. Hij geeft bij Donny, Steven en Jody aan dat Toni hem eruit wilde stemmen en hij dus samen met hun op Toni wil stemmen. Aan Toni geeft hij aan dat hij samen met de 2 dames en hem samen wil stemmen op Donny.

Na een mooie montage van de stemmen waarin Toni en Donny ieder 3 stemmen krijgen volgt de beslissende stem, die van Gregory en de 4e stem valt op Donny die dan dus de expeditie moet verlaten. Waarna Toni met een verhaal komt waarin hij uit probeert te leggen dat hij nu ook de expeditie wil verlaten. Waarop Denis aangeeft dat dit dom is omdat hij Donny had kunnen redden.

Nu vraag ik me af is Toni zo ontzettend dom dat hij gewoon de gevolgen van deze keuze niet inziet? Het team van de bekende Nederlanders was net op sterkte gebracht en moet nu weer met 5 man verder. Maar gezien zijn constant benoemen van zijn kapiteinsrol en dat HIJ structuur in zijn kamp gebracht heeft geloof ik eerder dat hij te arrogant is om bij de gevolgen van zijn keuze stil te staan.

Maar eigenlijk als je Donny als eerste kiest en dan dit doet nadat je zelf ook 3 stemmen hebt gekregen denk ik dat hij gewoon een te groot ego heeft en na die 3 tegen stemmen besloot om op te stappen en dan vind ik je dus gewoon een domme, arrogante klootzak.

Toni maakt in een klap zijn eigen team veel zwakker, naait Donny uit de expeditie en vergroot de kansen voor de onbekende Nederlanders ontzettend.

En eerlijk gezegd bewijst ook hij weer dat de BNN-ers eigenlijk niets te zoeken hebben in de expeditie!