Drie oude bekenden keren terug in GTST

Drie oude bekenden keren terug in GTST

Geschreven door Sebastiaan Boers

Niet één, niet twee, maar wel drie personages maken een comeback in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Allereerst komt Rik (Ferri Somogyi) terug naar Meerdijk. Tijdens de zomer-cliffhanger raakte hij ernstig gewond. Hij kreeg een brandblusser tegen zijn hoofd aan. Deze werd door Loes (Beaudil Elzenga) naar beneden gegooid. Daardoor werd Rik ruim twee maanden in slaap gehouden.

Alleen hield Zoë (Anouk Maas) geen rekening met de terugkeer van Rik. Hij blijkt op een zeer ongunstig moment terug te keren. Zoë staat namelijk op punt  om te trouwen met Daan (Dorian Bindels). Hoe zal Rik op het 'feestelijke' nieuws gaan reageren? Zou hij begrip kunnen opbrengen voor Zoë? Of is hun relatie nu toch over?

De moeder van Rik, Maria (Joke Bruijs), maakt zich zorgen om haar zoon. Dus komt zij terug vanuit Canada om haar zoon bij te staan. Maar het blijkt dat Maria een oude bekende tegen het lijf loopt. Zo schrikt zij enorm wanneer zij opa Stern tegenkomt in De Rozenboom. Wat zij met elkaar te maken hebben, is nog niet duidelijk. Het lijkt erop alsof zij een geschiedenis samen hebben.

Het derde personage wat terugkeert is niemand minder dan Jef (Bartho Braat). Hij last even een pauze in van zijn wijnboerderij in Frankrijk. Waarom hij nu terugkeert naar Meerdijk is niet helemaal duidelijk. De kans is groot dat hij weer in de huid van Sinterklaas gaat kruipen. Het lijkt een jaarlijkse traditie. Jef heeft al vaker Sinterklaas gespeeld voor de kinderen van Meerdijk.

Er was een jaar dat Jef niet kon komen rond 5 december. Toen nam Anton (Joep Sertons) de rol van Sinterklaas over. Maar toch kon Jef het niet laten. Hij besloot om toch naar Meerdijk te komen. Toen hadden de kinderen van Meerdijk ineens twee keer een Sinterklaas. Voor hoelang Jef in Meerdijk blijft, is ook nog niet helemaal duidelijk.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: Feriet Tunc