GTST jaaroverzicht 2015

GTST jaaroverzicht 2015

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

In 2015 zijn er veel dingen gebeurd in Meerdijk. Dé thuishaven van de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Welke dingen zijn er ook alweer gebeurd?

Wie gingen er uit elkaar en wie kwamen er juist bij elkaar? Heel veel zaken uit het verleden worden weer toegevoegd aan het heden. De hoogste tijd om eens rustig terug te kijken op een bijzonder GTST jaar. 

Voor de familie Sanders is er veel aan de hand. Nina is door een valpartij in een diepe coma geraakt. Voor haar ouders, Ludo en Janine, breekt een zware tijd aan. De dokter raadt ze aan om te stoppen met de behandeling. De toekomst voor Nina ziet er zwaar uit. Maar haar broertje Lucas is vastbesloten om ervoor te zorgen dat Nina het haalt.

Maar voor Lucas zelf is het ook een moeilijk jaar geweest. Hij is ontvoerd geweest door Nick en heeft daar lang last van. Gelukkig komt er goed nieuws: Nina komt eindelijk bij. Voor Nina is het langzaam maar zeker duidelijk wat zich allemaal heeft afgespeeld in haar afwezigheid. De liefde van haar leven, Vincent, laat het sterk afweten.

Vincent kan niet langer leven met het feit dat hij en Nina neef en nicht zijn. Hij besluit daarop zijn relatie met Nina te verbreken. Het is heel zwaar voor hem geweest. Ook de familie Sanders heeft een enorme druk uitgeoefend op hem. Maar hij koos voor zichzelf en vertelde Nina de waarheid. Dit viel erg zwaar bij Nina, haar grote liefde is ze verloren.

Ondertussen bloeit er iets moois op tussen Wiet en Anna. Anna is het nichtje van Bianca en is in Meerdijk geland. Daar wil ze graag bij haar familie wonen. Al snel raakt ze bevriend met Wiet. Maar voor Wiet voelt dit anders dan een vriendschap. Ze wil meer, veel meer dan alleen vriendschap. Toch durft ze niets met haar gevoelens. Anna weet ondertussen van niets en vindt alles wel prima.

Na een lange weg vinden de twee elkaar. Wiet is nog nooit zo gelukkig geweest, maar is ook bang voor de reacties. De meesten reageren heel positief. Maar de zus van Wiet, Sjors, is nogal in de war. Ineens is haar zusje verliefd op een ander meisje. Toch accepteert ze de relatie van Wiet. Ze ziet in dat de twee erg gelukkig met elkaar zijn. De twee genieten volop van elkaar en hun liefde is enorm sterk.

Noud is al een tijdje single. Zijn relatie met Nina liep op de klippen. Maar ineens is daar Sacha, het zusje van Thijs. Meteen is Noud verliefd en wil Sacha graag beter leren kennen. Ook Sacha ziet Noud wel zitten, maar heeft op dat moment al een relatie. Die relatie gaat over en langzaam groeien Noud en Sacha. Heel lang kunnen de twee niet van  elkaar genieten.

Wanneer Nina uit haar coma ontwaakt, krijgt Noud oude gevoelens terug. Het is voor hem lastig om hier mee om te gaan. Hij vertelt uiteindelijk zijn ware gevoelens. Sacha is hier alles behalve blij mee. De twee gaan dan ook uit elkaar. Voor Noud zit er niets anders op dan te vertrekken uit Meerdijk. Hij laat zijn oma, Laura, alleen achter. Hij is wel van plan om terug te keren naar Meerdijk.

Sjors en Tim hebben elkaar eindelijk weer gevonden. De twee hebben een moeilijke periode beleefd. Sjors ging vreemd met haar ex Bing. Daardoor heeft hun relatie een enorme deuk opgelopen. Toch houdt Tim nog veel van Sjors. De twee vinden elkaar terug en bezegelen hun liefde met een huwelijk. Maar een gelukkig huwelijk blijkt het nog niet echt.

Een ander koppel vindt elkaar meer dan leuk. Aysen en Sjoerd krijgen langzaam maar zeker een relatie. De twee hebben enorm veel verschillen, maar toch vinden zij elkaar meer dan leuk. In eerste instantie blijkt het niet veel voor te stellen, maar toch groeien de twee naar elkaar toe. De liefde is sterk genoeg voor een stabiele relatie. Maar dan staat de broer van Aysen, Ardil, op de stoep.

Ardil wil het contact met Aysen herstellen. Voor iedereen lijkt Ardil een prima man. Maxime ontmoet Ardil en raakt steeds meer verrast door de jongere Ardil. Ze kunnen niet langer om elkaar heen draaien en krijgen dan ook een relatie. Maxime lijkt nog nooit zo gelukkig te zijn met haar jongere vriend. Toch heeft Ardil een dubbele agenda; hij is niet helemaal eerlijk.

Anna en Wiet komen ook in contact met Ardil. Zo komen de drie in een drugszaak terecht. Het gaat zelfs zo ver dat Anna en Wiet in grote problemen komen. Vooral Ardil zit in zwaar weer. Hij vertelt alles open en eerlijk aan Maxime. Anton, de oom van Anna, krijgt ook het hele verhaal te horen en grijpt in. Om uit de schulden te komen moet Ardil op een drugskoffer passen. Anna neemt deze koffer mee naar huis, met grote gevolgen.

Anton is er helemaal klaar mee en spoelt de drugs weg. Dat is het begin van alle ellende. Op een feest in Boks lopen de spanningen enorm hoog op. In volledige paniek vraagt Ardil hulp aan Sjoerd. Maar Sjoerd kan en wil Ardil niet helpen. Hij heeft van Aysen het hele verhaal van vroeger gehoord. Dan gebeurd er iets vreselijks met Ardil...

Met een gil valt Ardil uit een raam van Boks. Zwaargewond vinden Aysen en Jef hem op de grond. Met spoed wordt Ardil naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis vraagt Ardil om vergeving aan Aysen. Net als Aysen de excuses heeft geaccepteerd overlijd Ardil. Daar blijft het niet bij. Alex, een collega van Aysen, heeft schokkend nieuws: de val was geen ongeluk.

Iemand heeft Ardil geduwd en daardoor is het gevallen. Meteen gaan alle ogen naar Wiet. Anna twijfelt geen moment aan haar vriendin. Zij verdenkt Anton van de moord op Ardil. Lang is heel Meerdijk in de ban van de moord op Ardil. Vooral Maxime en Aysen hebben het er erg moeilijk mee. Wiet slaat in volledige paniek op de vlucht. Ze laat aan Lucas weten waar ze is. Maar dit kan Lucas niet lang geheim houden.

Anna komt Wiet achterna en de twee willen samen vluchten. Toch missen beide meiden hun leven in Meerdijk. Ze besluiten om terug te keren naar Meerdijk. Meteen wordt Wiet opgepakt voor de moord op Ardil. Maar iemand wil alles open op tafel leggen. Er is iemand die een geheim met zich mee draagt. Niet één geheim, maar twee geheimen.

Als eerste is Anton aan de beurt. Hij hoort dat zijn vrouw Bianca ernstig ziek is. Maar daar blijft het niet bij. Zij bekend dat zij degene is geweest die Ardil de duw gaf. Dit nieuws slaat in als een bom bij iedereen. Nog voordat Bianca zichzelf kan aangeven overlijd ze in haar slaap. De familie Bouwhuis is in diepe rouw. Het valt Anton zwaar om de waarheid te vertellen. Meteen bij dit nieuws wordt Wiet vrijgelaten.

Maxime is woedend op Bianca en zint op wraak. Dit doet ze dan ook op geheel eigen wijze. Langzaam maar zeker ontwikkelt ze een plan om wraak te nemen op de familie van Bianca. Door misbruik te maken van de situatie weet Maxime heel veel voor elkaar te krijgen. Daarbij krijgt ze hulp van een oude bekende: Linda. Linda is terug gekeerd naar Meerdijk nadat ze een moeilijke periode heeft meegemaakt in Canada.

Linda is niet alleen terug gekeerd. Ze heeft haar zoon Rover meegenomen. Haar dochter Sam zit op een kostschool en zou later naar Meerdijk komen. Linda gaat de samenwerking met Maxime aan om Anton te ruïneren. Al snel komt Linda terug op het wraakplan van Maxime. Ze besluit te stoppen met het plan en daarmee krijgt ze Maxime als vijand tegen zich.

Nina vecht ondertussen nog altijd voor haar leven. Met de hulp van Bing ziet ze het leven weer zitten. Daardoor ziet ze Bing met hele andere ogen. Langzaam maar zeker krijgen de twee een relatie. Dit vindt vooral Ludo alles behalve prettig. Hij verzint een plan om de twee uit elkaar te drijven.

Als Vincent hoort van de plannen van zijn moeder Maxime is hij woedend. Hij is helemaal klaar met het leven in Meerdijk. Hij wil zijn nieuwe leven beginnen in Amerika. Maar voordat hij vertrekt geeft hij nog één groot feest. Een feest met grote gevolgen voor vele inwoners...

Zomer-cliffhanger:

Anton beland in bed met Maxime, Rikki beland in bed met haar ex Sjoerd, Wiet wordt wakker in een luchtballon met een onbekende man, Lucas en Sacha hebben een klein kind in huis gekregen, Bing en Ludo hebben een leuk ''uitje'' samen en Jef heeft gezoend met Laura. Allemaal gebeurtenissen met enorme gevolgen. 

Wiet heeft een nieuwe liefde ontmoet, Zeger. Deze man heeft een obsessie voor sprookjes. De relatie tussen Wiet en Anna lijkt voorbij sinds het overlijden van Bianca. Voor Wiet is het fijn om weer aandacht te krijgen van een man. Maar deze man heeft een duistere kant, die snel naar boven komt. Vooral Anna heeft door dat er iets niet helemaal klopt.

Al snel blijkt dit meer dan waar. Zeger heeft een enorm kort lontje. Dit merkt ook Laura als ze merkt dat de laptop van Zeger weg is. Dit kan Zeger moeilijk accepteren en zint op wraak. Ook is hij de bemoeienissen van Anna meer dan zat. Dat ''probleem'' wil hij graag zelf oplossen. Eerst heeft hij de hulp van Thijs nodig voor een probleem met zijn familie.

De problemen blijven zich maar opstapelen. Het wordt Zeger te heet onder de voeten en hij besluit om met Wiet naar Ierland te vertrekken. Sjors komt erachter dat Zeger een verleden heeft, een duister verleden. Laura is ondertussen als vermist opgegeven en is al dagen zoek. De puzzelstukjes vallen langzaam maar zeker in elkaar. Jef en Rover onderzoeken zelf de vermissing van Laura. De twee doen later een schokkende ontdekking.

In Ierland lopen de spanningen hoog op. Lucas en Tim vinden in een toren de vermiste Anna. Het blijft dat Zeger hier meer van wist. Op een cliff wil hij een einde maken aan het leven van Wiet. Dit weet Anna nog maar net op tijd te verhinderen. Met een enorme sprong nam Zeger afscheid van het leven, voor de ogen van Wiet, Anna, Lucas en Tim.

Ondertussen vecht Laura voor haar leven. Ze is door Zeger voor dood achtergelaten in een diepe put. Haar hele leven gaat aan haar voorbij. Mede dankzij Jef vecht Laura enorm hard aan haar herstel. Dankzij Jef weet Laura deze bizarre aanslag op haar leven te overleven. Ze herstelt snel en kan al snel weer naar huis. Het loopt allemaal goed af, maar voor Sjors is dit pas het begin.

Sjors is woedend omdat Thijs meer wist van het verleden van Zeger. Ze zint op wraak en gaat daarbij heel ver. Sjors laat zich in met een gevaarlijke man, die heel wat van plan is. Maar net op tijd denkt Sjors haar wraak te hebben gehad. Helaas pakt dit gruwelijk verkeerd uit. Deze man heeft het gezien op het leven van Thijs en Rikki.... De twee worden ontvoerd en worden dagen vast gehouden.

Wiet en Anna zijn woedend op Sjors. Zij nemen het Sjors erg kwalijk wat er allemaal gebeurd is. Ook Rikki en Thijs zijn helemaal klaar met Sjors. Het duurt dan ook lang voordat Sjors ermee kan leven. Uiteindelijk sluit Wiet haar zus weer in de armen.

Het jongetje wat opdook bij Lucas en Sacha is het zoontje van Bing en Monica. Wanneer Monica voor Bing staat is hij verbaasd. Hij wist niet beter dan dat Monica een miskraam heeft gehad. Dat bleek niet waar te zijn. Ze is ingehuurd door Ludo om te stoken tussen hem en Nina.

Tijdens een kennismakingspoging liepen de spanningen tussen Bing en Ludo hoog op. Het kleiduivenschieten liep volledig uit de hand. Door de woedende Bing kreeg Ludo een schot in zijn rug. Daardoor heeft Ludo problemen met zijn nieren gekregen. Dat weet hij lang voor iedereen geheim te houden. Toch besluit Ludo om alles aan zijn familie te vertellen.

Het plan van Maxime werpt haar vruchten af. Steeds meer raakt Anton de grip op zijn leven kwijt. Het doel van Maxime is alles afnemen wat Anton heeft. Dat lukt en Anton leeft een tijdje op straat. Dankzij de inzet van Sjoerd en Aysen komt Anton langzaam weer tot zichzelf. Hij merkt wat hem is overkomen en wil maar één ding: zijn oude leven terug.

Hij spant dan ook een rechtszaak aan tegen Maxime. Dankzij de getuigenis van Linda komt er ander licht op de zaak. Het lijkt er sterk op dat Anton de zaak gaat winnen. Dit leidt tot weer tot woede bij Maxime. Dat gaat zo ver dat ze heel ver gaat, te ver.

Ondertussen keert Rik terug uit de gevangenis. Wegens goed gedrag is hij op vrije voeten gesteld. Maar alleen keert Rik niet terug naar Meerdijk. Ook zijn zoon Job is teruggekeerd naar zijn oude woonplaats. De twee zijn er net op tijd bij wanneer Rikki bevalt. Rikki is bevallen van een gezonde dochter. Zij heeft Thijs doen geloven dat hij de vader is. Maar ze weet wel beter, niet Thijs maar Sjoerd is de vader van haar dochter.

Niemand weet iets van dit geheim. Rikki en Sjoerd besloten om dit geheim te houden. Maar nu lijkt Sjoerd daar op terug te komen. Hij is gelukkig met Aysen, maar heeft een groot geheim voor haar. Thijs en Rikki zijn dichter naar elkaar toe gegroeid door de ontvoering. Thijs zit op een roze wolk en is dolgelukkig met ''zijn'' dochter.

Naast Linda keerde ook Robert terug naar Meerdijk. Hij is teruggekeerd om zijn broer Jef over te halen om nieuwe dingen te proberen. Na lang aandringen wil Jef dat ook doen. Hij besluit om zijn café de Koning te gaan verkopen. Hij wil een wijnboerderij in Frankrijk overnemen. Maar toch heerst er een lichte twijfel bij Jef, gaat hij nu wel of toch niet weg?

Ondertussen is niet iedereen blij met de terugkeer van Rik. Wanneer Janine oog in oog staat met Rik is ze verbaasd. Dit lijdt tot een heftige discussie tussen de twee. Janine besluit om verhaal te halen bij Rik. De twee hebben een spanning om elkaar en dit leidt tot een heftige kus...

Dit en nog veel meer hebben de inwoners van Meerdijk met elkaar meegemaakt. Ook in dit nieuwe jaar, 2016, zullen er veel dingen gebeuren. Ook in 2016 zullen er meerdere GTST-blogs gaan verschijnen. In de zomermaanden komen de speciale GTST zomer-blogs weer. De komende weken zullen de spanningen ongetwijfeld weer enorm hoog oplopen. Wat er precies allemaal gaat gebeuren zal in de toekomst duidelijk worden.