RTL Boulevard en Cordaid in actie voor kindgezinnen

RTL Boulevard en Cordaid in actie voor kindgezinnen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

RTL Boulevard voert van 19 tot en met 23 november actie voor hulporganisatie Cordaid. Het thema van deze actieweek is Kindgezinnen. Wereldwijd zijn er miljoenen kinderen die moeten opgroeien zonder ouders. Ze hebben hun vader en moeder verloren door ziekte, oorlog of natuurrampen. Het oudste kind wordt dan vaak noodgedwongen hoofd van het gezin.

Marieke Elsinga is voor Cordaid en RTL Boulevard afgereisd naar Oeganda, waar 1,1 miljoen mensen uit Zuid-Soedan naartoe zijn gevlucht. Marieke: "Deze reis heeft diepe indruk op mij gemaakt. Ik heb kinderen van soms nog geen 15 jaar ontmoet die moeten zorgen voor hun nog jongere broertjes en zusjes. Neem nou de kleine Jackson van 13 jaar, die heeft gezien hoe zijn ouders werden vermoord door soldaten in Zuid-Soedan. Tijd om dit verlies te verwerken heeft hij niet omdat hij als hoofd van het gezin moet zorgen voor zijn broertje, zusje en zichzelf. Elke dag weer."

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar komt RTL Boulevard in actie voor Cordaid. Vorig jaar was het thema Schoon Water Voor Iedereen. Met behulp van 'RTL Boulevard' leverde deze actie toen bijna 150.000 smsjes op.

Foto: RTL