KRO-NCRV komt met gezamenlijke radioshow

KRO-NCRV komt met gezamenlijke radioshow

Geschreven door Pieter Jongsma

Op 2 september start het nieuwe omroepbedrijf KRO-NCRV met zijn eerste gezamenlijke radioprogramma: Helemaal Haandrikman met Bert Haandrikman, elke maandag tot en met vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur te horen op Radio 2.

 KRO-NCRV is vanaf september verantwoordelijk voor drie achtereenvolgende radioprogramma’s in de (voor)avond van Radio 2. Helemaal Haandrikman slaat een brug tussen Knooppunt Kranenbarg (NCRV, 16.00-18.00 uur) en het nieuwe programma De Staat van Stasse (KRO, 20.00-22.00 uur). De fusie-omroepen zijn trots op deze mijlpaal. KRO-mediadirecteur Taco Rijssemus: “Met dit nieuwe programma gaan we van Radio 2 een nog sterkere zender maken. Bert Haandrikman heeft de afgelopen jaren laten zien een veelzijdige en enthousiaste radiomaker te zijn, die als geen ander in staat is om er een wervelende radioshow van te maken."
NCRV-radiomanager Gerard Oonk: "De KRO en NCRV hebben de ambitie om ook op de radio een grote rol te spelen. We willen veel mensen bereiken en prachtige programma’s van hoge kwaliteit maken. Radio 2 is voor ons een belangrijke zender. We zorgen vanaf 1 september voor een sterk opgebouwde avond met toppresentatoren als Bert Kranenbarg, Bert Haandrikman en Stefan Stasse. Ik ben er blij mee."
Voor presentator Bert Haandrikman (1971) een droom die uitkomt: “Een dagelijkse radioshow, op zo’n geweldig tijdstip. Daar droomde ik als klein jongetje al van. Dat was wat ik wilde. En dat gaat nu gebeuren. Helemaal Haandrikman wordt het ideale programma voor tijdens de autorit naar huis, de avondmaaltijd en de afwas!”
Helemaal Haandrikman is een interactieve show waarin social media een belangrijke rol spelen. Zo feliciteert Bert zijn Facebook-vrienden op hun verjaardag en bepalen luisteraars de plaat bij een foto uit het persoonlijk leven van de deejay. Ook het belangrijkste nieuws van de dag komt voorbij. Muziek, waaronder veel nieuwe muziek, voert de boventoon. Helemaal Haandrikman is van oorsprong een programma dat alleen op weekenddagen werd uitgezonden op Radio 2, van 14.00 tot 16.00 uur. Nu Haandrikman naar de weekdagen verhuist, komt er op dat tijdstip een nieuw NCRV-programma van Sander Guis.

Helemaal Haandrikman, KRO-NCRV Radio 2, vanaf 2 september, maandag t/m vrijdag 18.00-20.00 uur