Expeditie Robinson 2018 Master of Puppets

Expeditie Robinson 2018 Master of Puppets

Geschreven door John Holdorp

Master of puppets I’m pulling your strings
Twisting your mind and smashing your dreams
Blinded by me, you can’t see a thing
Just call my name, ‘cause I’ll hear you scream

Uit Masters of Puppets van Metallica.

De aflevering begint met Steven die in geuren en kleuren verteld dat hij iedereen genaaid heeft. Laurie zit met wat Steven heeft gedaan. Ze voelt zich kut en machteloos. Dezelfde Laurie die gedurende dit hele jaar voorop heeft gelopen in verbondjes en acties om anderen weg te stemmen. Laurie bepaalde meestal wie het werd waarna ze op sluwe wijze medestanders wist te zoeken. Ook nu was ze zeker van haar plannetje maar Steven heeft dat plannetje verstoord.

Wel worden de resterende expeditieleden op beide eilanden verrast met een boot die groenten en een inktvis komt brengen. Laurie twijfelt erg of ze deze inktvis wel zal eten, volgens Steven schreeuwt haar lichaam erom. Laurie besluit uiteindelijk de inktvis te eten en het smaakt haar ook.

Jan en Laurie beseffen dat Steven alle macht heeft. Ze hebben samen maar een stem waarmee ze Loiza eruit willen gooien. Maar Steven kan dit plan doorkruisen. Loiza beseft dat ze moet winnen om nog kans te maken. Steven filosofeert over hij kan doen, Loiza eruit stemmen of toch nog voor een verassing zorgen. Laurie vind Steven een lul en wil niet meer de “puppetmaster” zijn. Laurie die gedurende alle vorige afleveringen de poppenspeler was die aan alle touwtjes leek te trekken baalt nu zichtbaar dat een ander nu aan de touwtjes heeft getrokken en nog kan blijven trekken.

Maar ondanks al deze gedachten en conclusies is het winnen van de proef en dus de immuniteit bepalend. Wint Loiza de proef dan heeft ze immuniteit, kan ze niet weggestemd worden ook niet door Steven met zijn nog resterende 3 stemmen. De spectaculair ogende proef is een evenwichtspoef op hoogte. Zo’n 10 meter boven het water moeten Steven, Jan, Loiza en Laurie hun evenwicht bewaren op een steeds smaller wordende balk. Wie het langste blijft staan wint de proef en dus immuniteit. Steven is de eerste die valt, na geruime tijd gevolgd door Jan. Loiza die weet dat ze moet winnen en Laurie die weet dat ze nu moet winnen om Loiza weg te krijgen houden lang stand, lijken beiden op een bepaald moment hun evenwicht te verliezen maar houden vol. Waarbij uiteindelijk Loiza eerder haar evenwicht verliest en dus Laurie de proef wint.

Laurie gaat dus naar winnaarseiland maar krijgt niet de gebruikelijk kist met eten mee. Ze realiseert zich dit op winnaarseiland en besluit samen met Gregory en Dominique het eiland te gaan verkennen op zoek naar eten wat dan wel gebracht za zijn. Op het strand ontdekken ze uiteindelijk 2 bedden, melk en stroopwafels. De volgende ochtend vertelt Laurie dat ze besloten heeft om Gregory uit te dagen, omdat ze denktdat ze hem beter aan kan en omdat ze Dominique zo lang mogelijk om winnaarseiland wil laten.

De proef blijkt een proef te zijn waarbij stokken omlaag vallen ge gevangen moeten worden. In het begin gaat de strijd vrijwel gelijk op en ligt Gregory 1 stok voor als een bij de proef staande kist opengaat en via een tablet geluid en beelden van het thuisfront worden getoond. Dit geeft Gregory kracht en  Laurie wordt heen en weer geslingerd tussen willen luisteren naar wat gezegd wordt en zich concentreren op het vangen van de stokken. Waardoor beiden iet meer echt lukt en Gregory de proef wint.

Op weg naar de eilandraad geeft Steven nog aan dat er plotseling een storm op kan steken op de eilandraad waardoor toch het idee ontstaat dat hij toch weer voor een verassing gaat zorgen en niet op Loiza gaat stemmen. Maar als de stemmen geteld worden zijn alle stemmen op Loiza uitgebracht en moet zij net voor de halve finale de expeditie verlaten.

Steven, Jan, Gregory, Dominique en Laurie gaan bepalen wie in de finale komt. 2 bekenden tegen 3 onbekenden.