Catherine Keyl voor 1 dag moslim in Ramadanjournaal

Catherine Keyl voor 1 dag moslim in Ramadanjournaal

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

In het Ramadanjournaal van de NTR delen wekelijks Bekende Moslims hun Ramadanwens voor dit jaar. Deze week in de eerste aflevering Emmy-winnares en Dunya en Desie-actrice Maryam Hassouni, acteur van de serie ‘Levenslied’ Sabri Saad El Hamus en dressuurruiter  Yessin Rahmouni.

 

Ook gaat presentatrice Catherine Keyl een dagje meedoen met de Ramadan. Zij onthoudt zich één dag van eten, drinken, roken en seks. In de avond gaat Catherine het vasten breken bij het bekeerlingenstel Lucas en Meghan in de Utrechtse wijk Overvecht. Zij vertellen over hun Chinese achtergrond en hoe sociale media hen bij elkaar heeft gebracht.

 

In “Ramadankwesties” onderzoekt verslaggever Emil Andel op luchtige wijze brandende vragen over de Ramadan. Deze week: “Ramadan en seks”.Wanneer is seks nou seks, en waarom mag je dat niet beoefenen tijdens het vasten? Emil zoekt een methode om deze behoefte tijdelijk een halt toe te roepen.

Wekelijks bereidt een niet-islamitische topkok een speciaal iftar-gerecht. De gerechten worden geproefd door twee ervaringsdeskundigen. Pierre Windbijt het spits af en kookt voor een Marokkaanse moeder en haar zoon zijn variatie op de traditionele harira soep: Harira 2.0!

 

In de Amsterdamse Vluchtflat wonen zo’n 200 uitgeprocedeerde asielzoekers, terwijl het gebouw maar ruimte heeft voor de helft van dat aantal mensen. Er zijn geen keukens, douches of warm water. Toch blijven veel bewoners liever binnen, uit angst om opgepakt te worden. Ondanks deze omstandigheden doen zo’n 150 moslims in de Vluchtflat mee aan de Ramadan.

Speciaal voor alle Nederlanders zonder schotel thuis geven we een mooi overzicht van Ramadanbeelden die wereldwijd te zien zijn op televisie in de rubriek Panoramadan.

Ook dit jaar brengt de NTR in het kader van de moslimzendtijd een verslag van bijzondere gebeurtenissen en activiteiten tijdens de Ramadan, de traditionele vastenmaand van moslims overal ter wereld. Het Ramadanjournaal is vanaf 13 juli vier achtereenvolgende zaterdagen te zien en wordt gepresenteerd door Samira El Kandoussi.

Uitzending:          zaterdag 13 juli 2013, 16.10-16.40 uur, Ned. 2