Glazen Huis-opvolger De Lifeline haalt 1,3 miljoen euro op

Glazen Huis-opvolger De Lifeline haalt 1,3 miljoen euro op

Geschreven door Daniël Schalk

De eerste editie van 3FM Serious Request: De Lifeline heeft 1.308.889 euro opgehaald. De Lifeline is de opvolger van het legendarische Glazen Huis, waarbij drie teams met NPO 3FM-dj’s te voet van actie naar actie lopen om op kerstavond aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht.

Dj’s Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen kwamen vanavond om 20:45 uur als laatste team aan bij het hoofdkwartier van Serious Request in TivoliVredenburg. Sander Hoogendoorn en Eva Koreman arriveerden vanmorgen als eerste, gevolgd door Jorien Renkema en Rob Janssen.

NPO 3FM is erg blij met het eindbedrag van de eerste editie van De Lifeline. “Iedereen die een plaatje aanvroeg, in actie kwam, zakgeld langs bracht, blaren prikte of anders heeft meegeholpen aan de 1e Lifeline: bedankt. Deze week is van jullie”, reageert de jongerenradiozender op social media.

Vorig jaar werd er bij de laatste editie van Het Glazen Huis, dat in 2017 in Apeldoorn stond, 5.026.144 euro opgehaald. De opbrengst van 3FM Serious Request gaat dit jaar naar reanimatiecursussen in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlogen en conflicten.

Foto: Pieter Jongsma / Showbizznetwork.nl