Wendy van Dijk naar Talpa

Wendy van Dijk naar Talpa

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Wendy van Dijk maakt de overstap van RTL naar Talpa. Dat heeft de presentatrice maandagavond laten weten in het nieuwe SBS6-programma 6 Inside met Jan Versteegh en Albert Verlinde. "Het was geen makkelijke keuze", vertelde Van Dijk maandagavond in 6 Inside.

Wendy heeft voor vijf jaar getekend bij Talpa. Al lange tijd gingen er geruchten over de transfer, ook zou voormalig RTL-programmadirecteur Erland Galjaard de man van Wendy in gesprek zijn met Talpa.

"Ik heb er heel lang over nagedacht. Ik heb bij RTL prachtige jaren achter de rug, waarin ik me heb kunnen ontwikkelen met een aantal liveshows." Voor RTL presenteerde ze onder andere The Voice of Holland samen met Martijn Krabbé en was ze te zien in de serie Moordvrouw en Wie Ben ik? In het verleden presenteerde ze de liveshows van Idols, Ushi & Dushi en Dancing on Ice.

“Ik kijk ernaar uit om samen met Talpa Network verder te bouwen aan Wendy Multimedia, waar we vier jaar geleden succesvol mee zijn gestart,” zegt Wendy van Dijk. “Ik heb heel veel zin om nieuwe televisieavonturen aan te gaan bij de zender waar ik ben begonnen! Ik krijg bij Talpa Network de ruimte om op hele innovatieve manieren met de kijkers in contact te zijn. Dat is voor mij de verdieping waar ik naar op zoek was.”

“Met Wendy halen we echt een triple A-ster binnen,” zegt John de Mol. “Zij heeft zoveel ervaring, zij is zo’n grote naam. Ik heb gemerkt dat dit steeds belangrijker wordt bij het grote publiek. Ik vind het geweldig om Wendy als persoon erbij te hebben, en ik ben er ook zeker van dat wij samen grote stappen kunnen zetten om het multimedia merk Wendy nog veel groter te maken dan het nu is.”

Foto: RTL / William Rutten