Renze Klamer is klaar voor de Belbus

Renze Klamer is klaar voor de Belbus

Geschreven door Sebastiaan Boers

Renze Klamer maakt vanavond zijn debuut bij consumentenprogramma Kassa op NPO 1. Hij zal de Belbus voor zijn rekening gaan nemen. Dat maakte hij woensdag zelf bekend via Twitter. Hij neemt het stokje, tijdelijk, over van Amber Kortzorg. 'Het voelt toch een beetje alsof ik tijdelijk voor haar 'kindje' zorg' liet de presentator aan Showbizznetwork weten.

Zij vervangt namelijk Brecht van Hulten, die herstellende is van een hersenschudding. Hoe kijkt Renze zelf bijvoorbeeld naar de Belbus? Heeft hij tips gekregen van Amber en wat maakt de Belbus zo speciaal? Renze is sinds september 2018 in dienst van BNNVARA. Zo is hij eind januari weer te zien na het NOS Journaal van 20.00 uur met zijn talkshow Na Het nieuws op NPO 1 Extra.

Jij gaat de komende weken in de Belbus rijden. Hoe vind je dat om te doen?

'Heel erg tof! Ik heb een zwak voor consumentenprogramma's omdat het (vaak kleine) leed zo herkenbaar is en je je vaak afvraagt hoe die bedrijven in hemelsnaam zo kunnen handen'.

Wanneer heeft Kassa je gevraagd om de Belbus te gaan doen en zei je meteen ja?

'Nog geen week geleden, haha. Ik heb eerst nog even twee Belbus-items bekeken om te ervaren of ik het mezelf zag doen en heb toen 'ja' gezegd'.

Heb je tips gekregen van Amber, die bekend is van de Belbus?

'Zeker! Ik heb Amber uiteraard gesproken en dat is fijn omdat het toch een beetje voelt alsof ik tijdelijk voor haar 'kindje' zorg. Zij heeft de Belbus, sinds zij het doet, een hele nieuwe vibe gegeven en ik vind dat ze dat erg goed heeft gedaan. Natuurlijk doe ik het weer een beetje op mijn eigen manier, maar Amber heeft zeker een paar goede tips gegeven'.

Wat maakt de Belbus zo speciaal volgens jou?

'Ik denk dat de kracht van de Belbus is dat het ten opzichte van de rest van de Kassa-uitzending even iets luchtiger is. Door helemaal in te zoomen op één klacht is het goed behapbaar. En het is lekker concreet: de bus, de klacht en dan vervolgens verhaal halen bij het bedrijf'.

Vanaf 28 januari ben je weer te zien op NPO 1 Extra. Wat ga je daar precies doen?

'Daar begin ik aan het tweede seizoen van Na Het Nieuws, een korte talkshow waar ik het nieuws van de dag bespreek. Het programma wordt live uitgezonden op NPO 1 Extra rond 20.25 uur, maar wordt ook herhaald op NPO 1 rond 13.30 uur'.

Welk programma zou jij in de toekomst nog wel eens willen presenteren?

'Ik heb niet één droomprogramma. Ik heb wel favoriete ingrediënten van een programma wat ik presenteer: live, actueel, kritisch maar ook met sfeer en af en toe een knipoog'.

De eerste Belbus met Renze staat in het teken van Neckermann. Deze webshop heeft zich niet helemaal aan de regels gehouden. Dus daarom riepen een groep vriendinnen van de klaverjasclub de hulp in van de Belbus. Hoe het precies opgelost wordt is zaterdagavond te zien in Kassa.

Kassa is zaterdagavond om 19.05 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. 

Foto: Pim Hendriksen