NOS met programma over opening Rembrandtjaar

NOS met programma over opening Rembrandtjaar

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De NOS komt begin februari met een programma over het Rembrandtjaar. Het programma wordt rechtstreeks uitgezonden vanaf het publieksevenement waarmee het Rembrandtjaar wordt geopend. Dat wordt gehouden voor de deur van de woning van de meester zelf, het Rembrandthuis in Amsterdam.

Het is dit jaar 350 jaar geleden dat de grootste schilder van Nederland overleed. Presentator Annechien Steenhuizen praat met kenners over leven en werk van Rembrandt. Ook is er veel aandacht voor de schilderijen en etsen van de meester en voor de speciale tentoonstellingen die de opening van het Rembrandtjaar omlijsten.

Daarnaast worden vier Nederlanders gevolgd voor wie de schilder een bijzondere betekenis heeft: zanger en amateurfotograaf Marco Borsato, die zich bij het fotograferen laat leiden door de ook voor Rembrandt zo belangrijke lichtinval; schrijfster Simone van der Vlugt, die werkt aan een historische roman over Geertje Dircx, de oppas met wie de schilder een gedoemde relatie had; musicus Henny Vrienten, die liefhebber is van oude kunst; en fotografe Carla van de Puttelaar, bekend om haar Rembrandteske portretten van vooral vrouwelijk naakt.

Opening Rembrandtjaar zaterdag 2 februari om 21.34 uur op NPO1.

Foto: NOS / Gert Aasman