NPO ontslaat presentator Jan van Veen

NPO ontslaat presentator Jan van Veen

Geschreven door Pieter Jongsma

Omroep Max heeft presentator Jan van Veen al na één maand ontslagen bij de NPO. De presentator moet per direct stoppen met het programma op NPO Radio 5. Dat heeft Omroep MAX-baas Jan Slagter bevestigt tegenover het Algemeen Dagblad.

Volgens Slagter was Jan van Veen het vaak oneens met de keuze van de muziek samensteller van de NPO. Daarnaast zou hij weigeren naar de radiostudio te komen en alles thuis in slechte audiokwaliteit te willen opnemen. "Het werd een welles nietes-spelletje en zo een onwerkbare situatie. Heel jammer", aldus Slagter.

Het radioprogramma was niet exclusief te horen bij MAX, Van Veen maakte een online variant op zijn website. Een commerciële omgeving waar de publieke omroep niet mee geassocieerd wil worden. Van Veen zou dit volgens bronnen niet als officiële nevenactiviteit hebben opgegeven, zo weet het AD.

Candlelight was pas een maand te horen op NPO Radio 5. Het radioprogramma was in 1967 als eerste te horen op Veronica daarna verhuisde het al snel naar verschillende zenders. De eerste uitzending op Radio 5 was op 4 januari.