Jan van Veen vindt ontslag 'een grof schandaal'

Jan van Veen vindt ontslag 'een grof schandaal'

Geschreven door Pieter Jongsma

Candlelight-presentator Jan van Veen vindt zijn ontslag bij Omroep Max 'een grof schandaal' zo heeft hij laten weten in de ochtendshow op Radio Veronica.

"Het is allemaal niet waar. Ik vind het een grof schandaal. Het is ongelofelijk. Er wordt gezegd dat de geluidskwaliteit niet goed zou zijn, maar het is dezelfde waar we al vijftien jaar ook bij andere radiostations het programma mee hebben gemaakt. Niets aan veranderd, het is perfect. En de muzieksamenstelling, daar kan ik een boek over schrijven in vier weken."

Van Veen heeft niet echt een reden voor zijn ontslag laat hij aan Giel Beelen weten. "Was het maar waar dat ik dat wist", vertelt hij. "Ik kreeg een brief en toen was het klaar. Vier uitzendingen, dat doet heel vervelend veel pijn. Ik kom erop terug, uitgebreid, maar ik moet heel even de kans krijgen om mezelf te hervinden."

Ondanks alle problemen nodigt Giel Beelen hem uit voor een item in zijn show. "Weet dat je hier bij Veronica terecht kunt. Een item in de Ochtendshow, het lijkt mij fantastisch."

Lees ook: NPO ontslaat presentator Jan van Veen

Foto: Nico Kroon