Jan Slagter doet onderzoek naar zorgstelsel

Jan Slagter doet onderzoek naar zorgstelsel

Geschreven door Pieter Jongsma

Jan Slagter komt vanaf eind maart met De Zorgwaakhond, waarin Slagter op onderzoek gaat waar het onder andere misgaat in het hedendaagse zorgstelsel en confronteert de verantwoordelijke partijen om tot een oplossing te komen.

Al jaren wordt er structureel bezuinigd in de zorg. Steeds vaker ervaren we dat de zorg in zeer hoge mate onder druk staat. En dat ligt niet alleen aan de politieke besluitvorming, maar ook aan de keuzes die zorgverstrekkers maken en de steeds groter wordende invloed van de zorgverzekeringen.

In De Zorgwaakhond begeeft Jan Slagter zich in de vaak ondoordringbare gangen van het hedendaagse zorgstelsel. In elke aflevering worden twee zaken aan de orde gesteld die staan voor een groter probleem in de zorg, zoals bureaucratie of te weinig handen aan het bed en de consequenties daarvan. Met behulp van een verborgen camera of audio-opnames wordt blootgelegd waar het misgaat in de zorg. Jan Slagter confronteert de verantwoordelijke partij en probeert tot een oplossing te komen.

De Zorgwaakhond vanaf dinsdag 26 maart om 21.25 uur op NPO1.

Foto: Omroep Max