663.000 kijkers voor laatste zomerse RTL Late Night

663.000 kijkers voor laatste zomerse RTL Late Night

Geschreven door Daniël Schalk

De laatste uitzending van RTL Late Night met Peter van der Vorst en Jan Jaap van der Wal trok vrijdagavond 663.000 kijkers, goed voor 16,0 procent marktaandeel. Peter en Jan Jaap vervingen de hele maand juli Humberto Tan en Luuk Ikink, die al een maand genieten van hun vakantie.

RTL4 besloot om dit jaar langer door te gaan met RTL Late Night, maar zonder Humberto en Luuk. Peter en Jan Jaap waren bereid om het late avond-duo te vervangen. Nu gaat RTL Late Night er een maand helemaal tussenuit, om 29 augustus weer terug te keren met Humberto en Luuk.

De laatste uitzending zal Van der Vorst niet snel vergeten, zo danste hij samen met Jan Kooijman en Ish Aït Hamou (die kwamen vertellen over hun nieuwe programma Dance Around The World) en assisteerde hij illusionist Hans Klok tijdens een exclusief voorproefje van Klok’s nieuwe show.

Cabaretier Jan Jaap van der Wal besteedde in zijn laatste bijdrage in RTL Late Night aandacht aan het verblijf van de Olympische sporters in Rio. Aan het einde van De Headlines werd de desk van Jan Jaap al opgeruimd en onthulde de cabaretier dat hij de afgelopen weken al die tijd op een kratje stond.

Het NPO 2-programma De Slimste Mens was vrijdagavond met 1.196.000 kijkers het best bekend programma, goed voor 24,2 procent marktaandeel. De televisieregistratie van het Mega Piraten Festijn trok vrijdagavond 777.000 kijkers op NPO 1, goed voor 15,3 procent marktaandeel.

RTL Late Night is vanaf maandag 29 augustus weer om 22:30 uur te zien op RTL4.

Bekijk RTL Late Night op TVblik.nl/rtl-late-night