Nederlandse Netflix-serie in de prijzen

Nederlandse Netflix-serie in de prijzen

Geschreven door Pieter Jongsma

De Nederlands-Vlaamse serie Undercover is in de prijzen gevallen. De nieuwe serie heeft een award gewonnen op het Cinequest Film Festival. De fictiereeks ging aan de haal met de juryprijs voor beste serie.

Undercover werd genomineerd in de categorie Television pilot long form. Undercover haalde het van onder andere The blackout uit Rusland, M uit Argentinië en Joe all alone uit het Verenigd Koninkrijk. Ook de Eén-programma's Taboe en Over water sleepten nominaties in de wacht.

Het Cinequest Film Festival is een van de belangrijkste Amerikaanse festivals dat jaarlijks plaatsvindt in San Jose, de hoofdstad van Silicon Valley. Het festival concentreert zich op nieuwe en opkomende talenten en is ondertussen aan zijn 29ste editie toe.

Undercover heeft al een mooi internationaal festivalparcours achter de rug. Vorig jaar in april werd de reeks als enige Belgische genomineerd voor de competitie op het internationale festival Canneséries in Cannes. De serie is momenteel te zien op Eén. Het programma trekt wekelijks meer dan 1,3 miljoen kijkers en zal later dit jaar te zien zijn op Netflix.

Foto: VRT