1 april 2019: Positieve verkeersinfo & Temptation Iceland

1 april 2019: Positieve verkeersinfo & Temptation Iceland

Geschreven door Daniël Schalk

Het is vandaag weer 1 april, de dag waarop iedereen elkaar voor de gek probeert te houden. Want gaat radiozender Sublime echt positieve verkeersinfo geven? En introduceert Ticketmaster het EatTicket? Ook in showbizzland werden er veel 1 april-grappen uitgehaald.

RTL’s videodienst Videoland komt binnenkort met een ijskoude versie van het populaire tv-programma Temptation Island. “Kleed je warm aan deze zomer...”, schrijft Videoland op Facebook bij ‘de eerste beelden’ van Temptation Iceland, zoals de koude spin-off heet. Daar geloven we niks van.

Positieve verkeersinformatie bij Sublime

Radiozender Sublime is alle files zat en komt met positieve verkeersinformatie. Sublime wil hiermee luisteraars op een positieve manier de spits doorhelpen, zo schrijven zij op hun website. “De radiozender kreeg van luisteraars de feedback dat ze uit hun positieve vibe worden gehaald als ze horen waar het vaststaat in het verkeer.”

Eetbare festivaltickets van Ticketmaster

Elk bedrijf wil anno 2019 milieubewust zijn en daarom lanceert Ticketmaster vandaag het eatTicket, een milieuvriendelijk en hongerstillend ticket. “Je kan het ticket na binnenkomst opeten”, schrijft Ticketmaster. Maar let wel goed op: Zoek wel eerst je stoel op indien je zitplaatsen hebt! De tickets zijn in de smaken vanille, karamel zeezout en banaan.

Jody Bernal wordt Tikkie-deurwaarder

Moet jij ook altijd lang wachten totdat je vrienden je terugbetalen via een Tikkie? Daar hebben de makers van de app Tikkie nu een oplossing voor: De Tikkie Incassodienst. Via de app kan nu iedereen zanger Jody Bernal inschakelen, die bij je vrienden zijn grootste hit Que Si, Que No blijft zingen totdat je Tikkie eindelijk is betaald.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nieuw! De Tikkie Incassodienst, nu nóg sneller je geld terug ? Op wie moet jij altijd lang wachten? ??

Een bericht gedeeld door Tikkie (@tikkie_app) op

Songfestival verplaatst naar België?

Het Songfestival wordt toch niet in Israël, maar in België georganiseerd. Uit veiligheidsoverwegingen heeft de organisatie besloten om het Songfestival te verplaatsen. Er is alleen geen concertzaal meer beschikbaar en dus vindt het Songfestival plaats in een klein theater. Ook Madonna kan niet betaald worden. Helaas voor alle Belgische Songfestival-fans is dit een 1 aprilgrap van Songfestival.be.

3D-lenzen bij bioscoopketen Pathé

Bioscoopketen Pathé was er dit jaar vroeg bij. Afgelopen vrijdag introduceerde Pathé na de 3D-bril werelds eerste 3D-lenzen. “Met deze 3D-lenzen ervaar je 3D-films op een unieke manier. Benieuwd? Wij zoeken testers!”, schreven zij op Facebook. Maar hun volgers zagen het goed, dit was natuurlijk een grap.

Geen grap: Radiozender Joe naar Nederland

Het is altijd lastig om op 1 april het echte nieuws van 1 aprilgrappen te onderscheiden. Radiozender Qmusic kondigde vandaag een nieuwe digitale radiozender, genaamd Joe, aan. In België bestaat Joe vandaag precies 10 jaar en daarom breidt Joe internationaal uit. Qmusic verzekerde dat de lancering van Joe geen 1 aprilgrap was.

Lees meer: Qmusic start nieuwe radiozender Joe

Bekijk hieronder de trailer van Temptation Iceland:

Foto: Screenshot YouTube Videoland