Qmusic gaat verder met Q-Escape Room

Qmusic gaat verder met Q-Escape Room

Geschreven door Pieter Jongsma

Qmusic gaat opnieuw dj's opsluiten in hun eigen Escape Room. Zo heeft de radiozender laten weten, na het succes van de eerste editie die donderdagochtend ten einde kwam.

Mattie, Marieke en Domien wisten na 72 uur te ontsnappen uit de Q-Escape room. Drie dagen en nachten leefden ze in de escape room en vanochtend is het eindelijk gelukt om de code te kraken. De actie genereerde uitstekende resultaten, waardoor het zeker is dat de escape room terugkeert op Qmusic.

Programmadirecteur Dave Minneboo laat weten: "Het was een prachtige actie, waarin 72 uur lang de chemie tussen onze 'drive time'-dj's heel duidelijk te horen was. De resultaten van de website en het app-gebruik zijn verbluffend en de reacties enkel positief. Deze actie past perfect bij het DNA van Qmusic: positieve radio waarbij de luisteraar centraal staat. Kortom, de Q-Escape Room krijgt zeker een vervolg. Ik ben heel trots op het team achter de schermen dat iets heel moois heeft neergezet."

De dj's werden tijdens de Q-Escape Room massaal gevolgd en geholpen door de luisteraars. Qmusic zag het aantal websitebezoekers met 155% toenemen en het aantal pageviews met 310% ten opzichte van een normale maandag t/m woensdag.

De 'Kijk Live'-tool, waarbij bezoekers mee kunnen kijken op de livestream in de studio, zag het bezoek zelfs verachtvoudigen (+712%) in bezoekers en vertwaalfvoudigen (+1157%) in views ten opzichte van een normale periode. Het aantal app downloads was maar liefst drie keer zo hoog als normaal. Er kwamen tienduizenden berichten binnen van mensen die zich betrokken voelden of de dj's hielpen.

Foto: Qmusic