Qmusic komt vanaf september met gloednieuwe ochtendshow

Qmusic komt vanaf september met gloednieuwe ochtendshow

Geschreven door Pieter Jongsma

Wietze de Jager is definitief vertrokken bij Qmusic. Afgelopen voorjaar verwikkelde De Jager in een conflict met Mattie Valk, waarmee hij jarenlang een succesvolle ochtendshow presenteerde. Een woordvoerder van Qmusic bevestigd het vertrek van de DJ aan het AD.

Beide heren zouden een overstap maken naar Talpa Radio, daarbij zouden ze een ochtendshow gaan maken op het nu nog dj-loze Sky Radio. Echter koos Valk ervoor om toch bij Qmusic te blijven en liet daarmee Wietze in de steek.

Nu de Jager niet terugkeert bij de zender moet het succesvolle radiostation op zoek naar een opvolger. De zender bazen hoopten het succesvolle duo weer bij elkaar te brengen in de ochtend.

Een woordvoerder van Qmusic laat aan het AD weten dat een hereniging er niet in zit. "Er is veel over gezegd en geschreven. We hebben er alles aan willen doen om Mattie en Wietze als duo op Qmusic te behouden. We leggen ons neer bij de keuze van Wietze om Qmusic te verlaten en kijken nu vooral vol trots terug op vijf mooie jaren waarin we gegroeid zijn naar de tweede radiozender van Nederland."

Qmusic laat weten te werken aan een nieuwe ochtendshow die veel verder gaat dan Mattie Valk alleen. Eerder werd het nieuws al bekend dat Sander de Heer de overstap maakte na Qmusic, waar hij aan de slag gaat bij de nieuwe ochtendshow. Vanaf 4 september is de nieuwe ochtendshow van Qmusic te horen.

Foto: Qmusic