Frans Bauer van NPO naar RTL

Frans Bauer van NPO naar RTL

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Frans Bauer maakt de overstap van de Publieke omroep naar de commerciële RTL. Per 1 oktober stapt Frans Bauer over naar RTL. Voor de zendergroep gaat hij in ieder geval een muziekprogramma en een reisprogramma presenteren. De exacte invulling, titels en uitzenddata worden later bekendgemaakt. Laat RTL weten.

Peter van der Vorst, Directeur Content en Marketing van RTL verheugt zich op zijn komst: “Ik ben ongelooflijk blij dat Frans terugkeert bij de zender waar in 2003 zijn televisiesucces begon met ‘De Bauers’. Sindsdien is hij niet alleen meer de bekendste volkszanger van Nederland, maar heeft hij zich ook ontwikkeld tot een zeer veelzijdig presentator die dicht bij de kijker staat. Hij is authentiek, professioneel, een echte familyman en altijd optimistisch. Een perfecte match dus met RTL 4.”

Ook Frans Bauer heeft zin in deze nieuwe stap in zijn carrière: "Na zeer succesvolle jaren samen met de collega’s van AVROTROS werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik vind het geweldig om zoveel jaar na de successen van ‘De Bauers’ op RTL 4 de samenwerking opnieuw op te pakken. RTL 4 biedt me een platform om te werken aan nieuwe, verrassende programma’s, met een hoge amusementswaarde."

Foto: RTL